Několik zásad při problematické pleti

Určitě se vám to někdy stalo. Ráno se probudíte, podíváte se do zrcadla a uvidíte nehezkou vyrážku. Nedejte si však pokazit náladu. Ta červená nebo bílá, malá nebo velká vyrážka vás nesmí rozházet. Všechno se dá při troše snahy utajit. I když třeba otevřeně říct, že na vyrážce se make-up drží jen těžko.

Jaký postup třeba zachovat? Nejdřív si na vyrážku naneste pleťový korektor (to je nejvhodnější krémová forma) o tón světlejší, jakou máte pleť. Jestli má vyrážka bílou hlavičku, na tu si naneste tečku zeleného korektoru, který používáte na kruhy pod očima. Nechte ho zaschnout a pak si na tvář naneste make-up – nejdřív vklepáváním do pokožky. Až na závěr ho rozetřete. Pokud vás přesto výsledek neuspokojí, můžete si tvář ještě přepudrovat.

1. Užívat přípravky, které obsahují látky s příznivým účinkem na pokožku – selen, zinek, betakarotén, vitamíny B6, C a E.

2. I ovoce a zelenina pomáhají. Jsou zdrojem čerstvých vitamínů, které pleť potřebuje. Mladé pleti také prospívají ořechy a dýňové semínka, které obsahují selen.

3. Čerstvý vzduch – ten pleť potřebuje v každém věku. A sluneční paprsky jsou nevyhnuté při tvorbě vitamínu D. A právě ten ovlivňuje i čistotu pleti. Pohyb a cvičení zase snižují stres a pomáhají prokrvovat celý organizmus, teda i pokožku.

4. Dostatek spánku prospívá i mladé pleti. V tom čase se totiž obnovují buňky.

5. Hygiena – určitě ano. Ale nemusí si umývat tvář každých 30 minut. Časté používání kosmetických přípravků může způsobit vysušování pleti, a tedy i tvorbu vyrážek.

6. Čokoláda – ano či ne? Jsou odborníci, kteří čokoládu striktně zakazují, ale i takový, kteří ji povolují. Jestli se nechcete čokolády vzdát, tak jezte raději tmavou a hořkou, s vysokým podílem kakaa.

7. Pijte, pijte, pijte. Voda čistí celé tělo, teda i pokožku. Když má organismus málo tekutin, odumřelé buňky se z kůže pomaleji odlupují a tím dochází k ucpávání pórů a vzniku vyrážek.

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář