Inflace stále roste – nenechte ji pohltit vaše úspory

Ekonomická situace v České republice je doslova katastrofální. Prvně s ní zamávaly dva roky spojené s pandemií koronaviru, nyní ji negativně ovlivňuje válka na Ukrajině. Dochází tak k neustálému zdražování a růstu inflace. Dosáhli jsme hodnot, s kterými počítal jen málokdo. Co tedy v této situaci dělat a jak ochránit naspořené finanční prostředky, aby je inflace zcela nepohltila?


Spořicí účty nemají smysl


Pokud máte k dispozici volné finanční prostředky či úspory, které jste si uložili na spořicí účet, je třeba uvědomit si, že jejich zhodnocení je v důsledku vysoké inflace minimální. Je tedy nezbytné zaujmout smysluplný postoj a najít způsob, jak dosáhnout toho, aby vaše peníze neztrácely na své hodnotě. Řešením může být investice do dluhopisů, které jsou skvělou příležitostí, jak dosáhnout poměrně velké míry výnosu, která se pohybuje od tří procent výše. Například firma Uniprospe, která má díky svému zaměření na likvidací odpadního polymeru ze starých pneumatik zajištěnou zdárnou budoucnost, garantuje výnos 9,5 procenta, což už je velmi solidní zhodnocení – sice nepokoří inflaci, ale nenechá vaše úspory zcela padnout.


Zisk už na začátku roku


Pokud se rozhodnete pro investici s Uniprospe.eu, jedná se o takzvané krátkodobé dluhopisy, které mají splatnost na konci roku 2022. Zainvestujete tedy teď a na začátku příštího roku získáte zpět nejen svoji vloženou částku, ale navíc zúročení 9,5 %. Kromě toho je Uniprospe prověřenou společností s velmi slibnou budoucností, takže se nemusíte obávat toho, že byste o své finance přišli.


Chcete-li tedy alespoň částečně ochránit své naspořené finance před inflací, představují dluhopisy jednu z bezpečných možností s vysokým zhodnocením, které jen tak někde jinde nedostanete. Nenechte proto ležet vaše peníze ladem na svých účtech a dovolte jim vydělávat – vyplatí se to.

Autor příspěvku: admin