Uvažujete o rychlé půjčce? Vyplatí se být obezřetná

Dostala jste se do finančně tíživé situace a nevíte, jakým způsobem byste ji měla řešit? Alternativ se najde vždy hned několik. Rodina vás ale pokaždé pod svá křídla nevezme, a tak se vyplatí porozhlédnout se po nějaké výhodné půjčce. Jestliže je pro vás rozhodující rychlost, pak vsaďte na nebankovní úvěr. Těch se na trhu nachází hned několik, přičemž ne všechny jsou pochopitelně výhodné. Podle čeho poznáte, že má smysl se na konkrétního poskytovatele obrátit? Na to se zaměříme v následujících řádcích.

Maximálně transparentní podmínky

Podle aktuální novely zákona o poskytování menších úvěrů musí být veškeré nebankovní společnosti registrovány u České národní banky. Stejně tak by neměly půjčovat žadatelům, kteří prokazatelně nedokážou dostát svým závazkům. Každý zájemce o půjčku musí mít k dispozici veškeré informace o potenciálním úvěru! Finanční instituce přímo na svých internetových stránkách zveřejňují jednak výši úrokové sazby a jednak také délku splácení i jiné aspekty. Mnohé dokonce nabídnou i bezplatnou kalkulačku, na níž si jednoduše spočítáte, jak na tom budete v případě podpisu úvěrové smlouvy.

Půjčí opravdu každému žadateli?

Určitě ne! Na tuto otázku jsme ostatně již částečně odpověděli v předchozím odstavci. Podmínky mohou být různé, přičemž tradičně se jedná o potvrzení o výši příjmu. Mnozí poskytovatelé taktéž nahlížejí do registrů dlužníků. Figuruje-li vaše jméno v některém z nich, pak se nemá smysl ani žádostí zabývat. Jako další záruky mohou sloužit třeba zástava nemovitosti anebo přítomnost ručitele.

Náš tip: Dluhy, neschopnost splácet hypotéku nebo další závazky jsou dnes již téměř běžnou součástí života. Jak z toho ven? Řešení je právě i zpětný leasing na nemovitost.  

Ferratum Credit – tak trochu jiná půjčka

Mimo klasické bankovní a nebankovní úvěry existují i další zajímavé finanční služby. Typickým příkladem budiž služba Ferratum Credit od známého poskytovatele nebankovních půjček. Ferratum – rychlá půjčka v podobě tohoto produktu slibuje až 35 000 korun. Úvěr se nápadně podobá kontokorentu, když čerpáte vámi zvolenou částku a platíte úroky pouze z ní plynoucí.

Autor příspěvku: admin