Dárky pro muže mohou být nápaditější a hodnotnější

Vánoce jsou časem dárků a my si již opět lámeme hlavu nad tím, jak obdarovat partnery, bratry, kamarády, syny, vnuky či kolegy. Jak vymyslet vtipný, a současně hodnotný dárek pod vánoční stromek?

Letos je hitem zlato a stříbro

Málokdo dnes nepřemýšlí nad tím, zdali by své úspory na bankovním účtu neměl proměnit na investiční zlato. Pouze takto lze dnes podle odborníků naše úspory ochránit před inflací. Pro nás ženy je to dobrý tip, jak vyřešit vánoční dárky pro muže. Věnovat můžeme přímo investiční zlato, nebo zlaté a stříbrné památeční mince. Jaký je mezi nimi rozdíl?

Investiční zlato již od 1500 Kč

První možností na dárek je standardní investiční zlato. Jde o zlaté slitky, nazývané taktéž zlaté cihly. Ty se neprodávají pouze jako kilogramové za cca 1,3 milionu, ale již od cca 1500 Kč za gramový slitek. Obvykle se doporučuje nákup zlatého slitku, místo investičního stříbra. To díky výhodnějšímu nákupu, protože zlato je osvobozeno od DPH. Zlatý slitek je hodnotný dárek s rostoucí hodnotou. Ať jej darujete v jakékoliv částce, jeho cena dál poroste. Pro řadu lidí je navíc atraktivní vlastnit zlatou cihlu. Takže jde jednak o skvělou alternativu věnování peněz, ale rovněž o vtipný dárek.

Drahé kovy mají hodnotu i na mincích

Teď nemluvím o mincích investičních. Ty jsou rovněž vhodným dárkem a plnohodnotnou alternativou ke zlatým slitkům. Řeč je o památečních mincích z drahých kovů. Dražšími dárky jsou ty zlaté, levnějšími, ale taktéž s předpokladem nárůstu hodnoty, pak ty stříbrné. Tyto dárky bývají skvělé, pokud chceme někoho obdarovat osobně, avšak tak, aby měl dárek rovněž svoji hodnotu. To nedovedou sebekrásněji zabalené peníze. Mince ano. Přitom i k těm dostáváte certifikát pravosti a jejich cena roste podobně jako u investičních drahých kovů.

Zlaté a stříbrné mince se hodí pro svátek, narozeniny, pod vánoční stromek, jako dárek k výročí svatby, či třeba když chcete obdarovat někoho, kdo dostudoval a získal titul. Univerzálně použitelné mince jsou znamení zvěrokruhu, ale i jménaTa se hodí třeba jako dárek k narození dítěte, ke křtinám, samozřejmě k svátku a k mnoha dalším příležitostem. Na mincích lze pořídit jakékoliv mužské i ženské jméno z českého a slovenského kalendáře. Též mincí se jménem obdarujete cizince, protože na tomto nádherném dárkovém předmětu najdete vyražena i jména v cizích jazycích.

Autor příspěvku: admin