Potřebujete nový byt v Praze?

Pokud jste se v nedávné době podívali na nabídky realitních kanceláří v Praze, pak jste jistě zjistili, že nových bytů je v nabídce pramálo. Většinou se jedná o luxusní rezidence v centru města s nesmírně vysokou cenovkou, takže na ně obyčejní lidé ani s pomocí hypotéky nedosáhnou. Je proto velice složité sehnat ucházející byt. Naštěstí se objevují nové bytové projekty, které by s řešením tohoto neduhu měly pomoci.

Kde se nachází rezidence na Vackově?

Jak už název napovídá, nové byty se nacházejí na Vackově, což je poklidná část Horního Žižkova v Praze 3. Podél ulice Malešická vzniká hned pět rezidenčních objektů, které by měly poskytnout dostatek nových a dostupných bytů. Celkem se bude jednat o 347 bytů, kanceláří a dalších nebytových prostor. Tuto lokalitu čekají v brzké době velké revitalizační procesy, které změní okolí Horního Žižkova k nepoznání.

Jak budou byty vybaveny?

Nové byty v Praze na Žižkově jsou k dispozici hned v několika variantách, které se pochopitelně liší počtem pokojů, a tedy i cenou. Jednotlivé navrhování a zařizování bytu probíhá tak, aby byla co nejlépe využita jejich užitná plocha. V bytě tak bude dostatek denního světla a celý prostor bude působit velice vzdušně. K některým bytům je dokonce v nabídce předzahrádka, lodžie, balkon nebo dokonce střešní terasa. Z té budete mít stověžatou Prahu jako na dlani.

Kdy budou byty k dispozici?

Projekt Na Vackově volně navazuje na již existující a fungující rezidence v ulicích Olgy Havlové a Rixdorfská. První tři objekty s celkem 160 byty by měly být dokončeny do konce příštího roku. Samotné předání majitelům však proběhne až v roce 2021. Zbývající objekty mají hrubý termín dokončení na přelomu let 2020 a 2021. Předání majitelům nebo podnájemníkům se taktéž uskuteční až v roce 2021. Vše však záleží na rychlosti postupu stavebních prací.

Pokud zrovna pokukujete po novém bytě v Praze, měli byste si pospíšit. O byty Na Vackově je velký zájem, a proto by se mohlo snadno stát, že bude všechno dostupné bydlení již brzy obsazené.

Autor příspěvku: Karel