Kde strávit romantický víkendový pobyt?

Každý vztah potřebuje čas od času okořenit a pobídnout nějakým romantickým pobytem nebo večeří při svíčkách. Proč však tyto dvě kratochvíle nespojit dohromady a nevyrazit si na víkend do nádherného prostředí v českých luzích a hájích nedaleko legendárního hradu. Mluvíme o oblasti Karlštejna, našeho asi nejznámějšího hradu, kde můžete prožít nezapomenutelné chvíle.

Proč Karlštejn navštívit?

Karlštejn jako takový jistě nemusíme představovat, neboť patří k těm nejnavštěvovanějším historickým památkám na našem území. Popularitu mu přidal i velice povedený muzikál Noc na Karlštejně, podle něhož se jmenují i hudební akce, které se zde každoročně konají. Mimo tyto festivaly se pochopitelně můžete pokochat i Císařským palácem, purkrabstvím nebo Mariánskou věží. Nesmíme zapomenout ani na Velkou věž, kde se nachází kaple svatého Kříže, kde byly v minulosti uloženy říšské korunovační klenoty.

Kde strávit romantickou noc?

V okolí Karlštejna se však nachází tolik míst k navštívení, že by byl hřích všechny nepoznat. Proto je ideální přespat v romantickém hotelu u Karlštejna, kde se můžete ubytovat v jednom z luxusních jednadvaceti pokojů. Pro nádhernou dovolenou ve dvou se bude nejvíce hodit exekutivní pokoj v samostatném křídle hotelu. Prostorný a světlý pokoj vám nabídne překrásný výhled na řeku Berounku nebo do zahrady. Pokoj je samozřejmě plně vybavený a jako doplňková služba vám budou k dispozici ručníky, župany a hotelové přezůvky.

Můžete bydlet jako královna

Pokud si potrpíte na stylu a detailech, pak vám ubytování v hotelu Karlštejn nabízí naprosto jedinečný pokoj, který jinde nenajdete. Jde o pokoj královny Elišky, jež byl před nedávnem zrekonstruován v originálním zámeckém stylu s dubovou podlahou. Tento apartmán je ideální jak pro romantické dovolené ve dvou, tak i pro rodinu s dětmi, neboť je zde možnost přistavení dětské přistýlky. Na pokoji najdete také minibar, takže si můžete se svou drahou polovičkou dát i skleničku něčeho dobrého před spaním.

Jestliže sháníte místo, kam se vydat se svou manželkou či přítelkyní, pak je právě okolí Karlštejna ideální možností. Najdete zde jak romantiku, tak i historii, tudíž si oba přijdete na své.

Autor příspěvku: Karel