Jak prodávat věci z druhé ruky

Máte doma věci, které již nepotřebujte a rádi byste se jich zbavili? Ještě než je vyhodíte, zkuste je prodat. Jak prodávat věci z druhé ruky? Není to těžké a možností jak věci prodat je opravdu mnoho. Můžete je prodat známým, kamarádům, kolegům, nebo i jinak.

Nejčastěji se prodávají věci po dětech, které rostou a potřebují neustále svůj šatník obměňovat. Věci po dětech jsou ještě zachovalé a tak je vám líto je vyhazovat, protože víte, že ještě mohou sloužit. Máte-li kolem sebe kamarádky, známé, či kolegy, které mají mladší děti jak vy, tak jim je nabídněte.

Pokud kolem sebe nikoho nemáte, zkuste dát věci na mimibazar, bazos, hyperinzerci, sbazar, aukro, ikup a podobně. Prověřených portálů, kde lze věci prodávat je mnoho a tak je můžete vystavit právě tam a dokonce i zadarmo.

V různých městech se také dělají i burzy, někde se například dělají v mateřských školkách a tam lze také věci z druhé ruky nechat a prodat. Dokonce je můžete dát tam, kde jsou second handy, které věci z druhé ruky vykupují. Určitě nějaké takové ve svém městě máte.

Second handy si však cenu nejspíše navýší, nebo budete muset platit provizi z toho, že jste tam věc dali, i když se neprodala. Výhodnější je tedy prodávat na internetu, kde většinou neplatíte nic. V popisu zboží buďte poctiví a hlaste kupujícím každou větší i menší vadu, kterou vámi nabízený produkt má.

Důvod je jednoduchý, kupující pak hodnotí prodej a mohou vám udělit špatné hodnocení, které se pak podepíše na vašem dalším prodeji. Proto upozorňujte na vše a snažte se věc co nejlépe nafotit, aby nedošlo k problémům, které by mohli mezi vámi a kupujícím později vzniknout.

Autor příspěvku: Hedy Hedy