Jak vybrat šaty pro plnoštíhlé

Chystáte se vyrazit na ples, ale s výběrem plesových šatů je velký problém? Zdá se vám, že pro plnoštíhlé je nabídka až směšně malá? Nebo máte problém vybrat ty správné šaty? Podívejte se, jaký střih je pro vaší postavu ten pravý.

Dámy s větší velikostí si nemusí už zoufat. Stačí si vybrat správný střih šatů, materiál a barvu, navštívit obchod s oděvy nebo si nějaký ten super hadřík koupit v internetovém butiku. Pak už nic nebrání tomu vyrazit na ples a protančit celou noc. Máme pro vás několik tipů na šaty, které budou sexy i ve větších velikostech.

Dobrý střih šatů z vás udělá sexy kočku

Nejdříve se zamyslete nad tím, jakou máte postavu. V klidu se postavte před zrcadlo a hned budete vědět, zda máte širší boky, kulatější břicho či kostnatá ramena. Celkově se dá plnoštíhlá postava rozdělit do tří typů: jablko, hruška a přesýpací hodiny. Délku šatu volte vždy až na zem, ale záleží na tom, jak dlouhé máte nohy.

Hruška

Pro tuto postavu se hodí šaty, které zakryjí dolní partie a poutají pozornost na partie horní. Skvělé jsou šaty střihu A. Ten se k zemi rozšiřuje. Dobré budou i takové, které mají holá záda či větší výstřih. Pozornost odlákáte se zdobeným vrškem, originálními šperky a účesem.

Jablko

Dámy s širším pasem by měly volit korzetové šaty se splývavou či širší sukní. Pevný korzet vám hezky dotvaruje pas. Jestliže se chcete cítit pohodlně, vezměte si empírový střih, kdy sukně volně splývá a začíná už pod prsy.

Přesýpací hodiny

Pro postavu se širšími boky a výraznějšími rameny je výběr nejtěžší. Určitě volte splývavé látky a výstřih do A. U širších ramen volte spíše méně výrazný vrch šatů a ruce lehce překryjte šálem v barvě šatů.

Na lesklý materiál zapomeňte

Společenské šaty mají být pohodlné, ale nemusí být nudné. Stejně tak nemusíte volit za každou cenu černé šaty, ale zkrátka je to tak. Černá je elegantní a opticky zeštíhluje. Jestliže jste odvážnější typ, klidně vyzkoušejte fialové, vínové, bordó nebo olivově zelené. V případě materiálu buďte více při zemi. Vybírejte spíše splývavé, které nejsou lesklé a nepůsobí až moc těžce. Taktéž se vyhýbejte zbytečnému vrstvení látky v partiích, na které rozhodně nechcete upozorňovat. Oblečení větších velikostí rozhodně nemusí být nudné. Vyhrát si můžete se šperky a doplňky. Zkuste rukavičky, peleríny, boty s podpatkem či elegantní náušnice a ozdobnou kabelku.

Odložte kalhotové kostýmy a ukažte svůj šarm a eleganci v dokonalých plesových šatech.

Autor příspěvku: Hedy Hedy