Základy péče o vlasy

Péče o vlasy je kapitola sama pro sebe. Těžko na správnou péči naleznete nějaký univerzální návod. Jinak byste měli pečovat o mastné a jinak o suché vlasy, jinak o dlouhé a o krátké, o světlé a o tmavé. Na trhu existuje nespočet přípravků pro péči o vlasy a vlasovou pokožku, jak si ale vybrat takový, který bude pro vás ten pravý?

 

Šampony a kondicionéry

 

Základem péče o vlasy by měl být kvalitní šampon. Lepší je určitě vlastnit více šamponů, jejichž účinky se navzájem budou doplňovat či kombinovat. Používáním stejného šamponu po delší dobu může docházet k plihnutí vlasům, vzniku lupů nebo mastnoty. Šampony mají nejčastěji tekutou konzistenci, ale mohou mít i pevnou podobu. Velmi žádané jsou v současnosti šampony s přírodními výtažky, které nejen nádherně voní, ale zároveň skvěle působí na vlasové problémy. V případě delších vlasů je ještě dobré používat kondicionéry, které vlasům propůjčují hebkost a usnadňují jejich rozčesávání.

 

Vlasové masky

 

Nárazově můžete na vlasy používat i vlasové masky. Ty si buď můžete zakoupit v některém specializovaném obchodě či kadeřnictví, nebo si je doma sami vyrobit. Vlasovou masku můžete aplikovat jednou týdně až jednou za 14 dní. Kvalitní maska vlasy vyživí, dodá jim lesk a vitamíny. Maska se většinou nanáší na vlhké vlasy, nechá se působit několik minut a pak se smyje.

 

Ovocné octy a oleje

 

Velké oblibě se těší i nejrůznější octy a oleje určené pro péči o vlasy a vlasovou pokožku. Oleje se nanášejí většinou na vlhké vlasy a následně se oplachují. Oleje jsou nejčastěji lisované za studena, aby vlasům poskytly co nejvíce živin. Mezi nejznámější vlasové oleje patří mandlový, avokádový, brutnákový, konopný nebo pupalkový. Většinu těchto olejů lze využít i na další kosmetické procedury. Mezi octy je velmi oblíbený malinový ocet.

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář