Výkyvy teplot nesou těžce i vaše vlasy

Léto je už u konce, ale přesto se ještě šťastně zamilované páry nebo celé rodiny chystají na slunečnou dovolenou k moři. Pokud jste měla v úmyslu si ještě obarvit hlavu, aby vaše hříva vynikla novým přelivem, raději na to zapomeňte. Barva se vám u moře totiž rychleji vymyje a ztratí i více barevného pigmentu. Slunce vám ji rovněž vyšisuje a ze zrzavé by mohla být výsledkem spíš barva plavá. Slaná voda a bazén u hotelového komplexu plný chloru, bude vašim vlasům také škodit. Slaná voda je vlastně takovým odbarvovačem, protože narušuje strukturu vlasu a nechává ho otevřený.

 

Co je vhodné pro vlasy v létě

Určitě si kupte s sebou přípravky, které budou obsahovat UV filtr. „Sluneční řady“ šampónů, kondicionérů a ochranných masek na vlasy, pro vás budou těmi pravými. Péče o vlasy a šetrný přístup k nim, vás bude bavit. Vlasy budou plné života a vyživené. Vyrábí se i nejrůznější spreje, séra, gely, které jsou pro vaše vlasy vstupenkou k lepšímu vzhledu. Strukturu vlasu uvnitř opraví i speciální ampule, které si můžete do vlasů nechat vpravit v kadeřnických salonech.

 

Co je vhodné pro vlasy v zimě

Opakem léta je zima, která s sebou přináší teplotní rekordy v minusových hodnotách na teploměru. Nápor, který tedy zažívají vaše vlasy, vyžadují správný postup a péči i v tomto období. Vlasy mohou být mrazíky vysušené, lámavé a bez života. Dbejte na to, abyste v zimě chodila ven jen s dobře vysušenou hlavou, která nebude magnetem pro chlad. V přetopených místnostech odkud vycházíte nebo do nich teprve vstupujete, také nejsou pro vaše vlasy tím pravým ořechovým. Doporučujeme vám výživné šampóny, které jsou šetrné. Obnoví strukturu vlasu a ještě je posilní o mocné vyživující komplexy.

 

Horské slunce je zrádné

I přesto, že je horské slunce v zimě ostré a mrazivé, vlasy bychom měli ošetřovat jako v létě. Pokud jste tedy na horách v zimě, berte si sebou letní sady péče o vlasy. Překročení intenzity svítivosti je zde zřejmé.

V zimě si vyrazte do ulic s pokrývkou hlavy. Čepice nejsou přece jen pro děti. Dnešní trh jich nabízí spoustu a velmi zajímavých i netradičních.

 

Krepatění vlasů vlhkostí jara a podzimu

Mlha a vlhko působí na vlasy také špatně. Nedrží vám tvar účesu, vlasy elektrizují a kroutí se. Produkty z řad anti-frizz udrží vaše vlasy v kondici. Použijte laky na vlasy s touto účinnou složkou nebo jiný styling.

Autor příspěvku: admin