Vypadávání vlasů u žen i mužů a jeho příčiny

Potýkáte se s nadměrným vypadáváním vlasů? Zajímají vás jeho příčiny? Přečtěte si náš článek, ve kterém jistě najdete odpovědi. Na hlavě roste celkem přibližně sto tisíc vlasů. Běžně vlasy padají při česání nebo mytí. V průměru se jedná o sto vlasů denně. Jejich nadměrné vypadávání může způsobovat dědičnost, špatná péče i nejrůznější nemoci.

 

Příčiny padání vlasů

 

Příčiny padání vlasů se dělí na vrozené, získané a přechodné. Vrozenými příčinami trpíme již od dětství a zřídkakdy je možné je nějak řešit. Získané příčiny se projevují zjizvením vlasové pokožky. Vlasy na tomto místě hlavy vypadnou trvale. U většiny lidí, kteří trpí vypadáváním vlasů, jsou ale příčiny většinou přechodné a je možné je nějakým způsobem řešit.

 

Vypadávání vlasů může způsobovat stres, fyzické vypětí nebo těhotenství. Padání vlasů může být odrazem i velmi utaženého účesu – culíku, drdolu, nebo vedlejším projevem užívání některých léků. Vypadávání vlasů způsobují i alergie na určité látky – přírodní či chemické, nedostatek vitamínů a minerálů ve výživě (například nedostatek železa) nebo různá onemocnění. Jednou ze zdravotních obtíží, která se může podílet na padání vlasů, je onemocnění štítné žlázy. Na padání vlasů má vliv i dědičnost.

 

Padání vlasů u mužů a u žen

 

Vlasy vypadávají ženám i mužům. Na hlavě nejčastěji vznikají nejrůznější lysiny. Není radno dlouho otálet, důležité je navštívit lékaře, který identifikuje příčinu vypadávání vlasů. Můžete vyzkoušet i užívání některých volně prodejných přípravků na vypadávání vlasů. Na přírodní bázi jsou vyrobeny například produkty Folilaser a Foliactive.

 

U mužů dochází k padání vlasů častěji s postupem věku. Na hlavně vznikají tzv. kouty, ze kterých se pak plešatost dále rozšiřuje. Ženy často trápí vypadávání vlasů v menopauze, což bývá způsobeno nízkou hladinou estrogenu. Přechodné vypadávání vlasů může ženy potkat i v těhotenství. Kuřáci mají větší pravděpodobnost vypadávání vlasů než lidé, kteří kouření neholdují.

 

 

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář