12 tipů pro hezčí vlasy – část první

12 tipů pro hezčí vlasy

Nemusíte trávit v kadeřnictví hodiny, abyste měli krásné, lesklé a zdravě vypadající vlasy. S několika jednoduchými triky, které si lehce osvojíte jako pravidelní rituál, bude váš účes krásný nonstop. Všechny toužíme po dokonalých vlasech, které se objevují na modelkách v reklamě. Jsou neuvěřitelně lesklé, uhlazené a pevné. Představujeme si, jak vystoupíme z autobusu a celému městu vyrazí dech naše velké, bohaté vlny. Ať už se odehrává v našich snech jakýkoliv scénář, neztrácejte sebevědomí kvůli účesu.

1. Přivítejte ve své koupelně sérum. Vlasy jako z reklamy můžou být pro vás realitou. Sérum pro lesk vlasů jsou dostupné v každé drogerii. Jsou navrhnuty tak, aby bojovali proti krepatění a nepoddajnosti vlasů. Ta je nejvíc obere o lesk, protože na povrchu nejsou hladké. Můžete si vybrat sérum, které působní přesně na váš typ vlasů. Či už na barvené, kudrnaté, vlnité, suché nebo bio-sérum. Najděte je ve všech obchodech s kosmetikou i v kadeřnických salonech, kde vám dobře poradí zkušená kadeřnice. Tenhle fluidní přípravek se nanáší na vlasy po umytí, hydratuje je a má velkou koncentraci olejů nebo silikonů. Na jedno použití vám vystačí množství hrášku, které rozetřete v dlaních a nanesete na vlasy. Začněte ho aplikovat na zadní vlasy a postupujte směrem k předním. Můžete vynechat kořínky, kde působí přirozené mazivo z pokožky. Sérum se používá v minimálním množství, protože by mohlo vlasy zatížit a zplihnout. Jestli však máte velmi suché konce, přidejte ho na ne více.

2. Nesmývatelné kondicionéry působí déle. Pravidelné používání umyvatelného kondicionéru není na škodu, ale když chcete vlasům dodat více lesku, ošetřete je nesmývatelným kondicionérem ( leave-in conditioner). Často se nanáší jako sprej a má formu mléka. Nezatěžuje vlasy, slouží i jako ochrana proti horkým stylingům.

3. Oplachujte vlasy studenou vodou. Žádné vlasy nepotěšíte, kdy budete používat horkou vodu. Působí na ně stejně jako horký vzduch při fénování. Teda je vysušuje a nechává bez života. Místo toho po umytí šamponem opláchněte vlasy studenou vodou v takové teplotě, která je pro vás přijatelná. Vlasové vlákna se uzavřou a vyhladí. Takový povrch krásně odráží světlo, čímž vytváří lesk.

4. Fénujte opatrněji. Pro hladký účes je důležitý styling. Nejčastěji doma využíváme metodu foukání, čili vyhlazování vlasů pomocí kartáčů a fénování. Vlasy snadněji upravíte, když je rozdělíte do menších částí. Každou z nich zvlášť vyfénujte s velkým kulatým kartáčem. Při fénování používejte nižší teplotu. Na závěr každý pramen vlasů ochlaďte studeným vzduchem. Ten prospívá vlasům stejně jako studená sprcha.

5. Ještě více lesku na závěr. Jestli ani po těchto radách vaše vlasy nezáří leskem a jsou nadále matné, vyzkoušejte lesk v spreji. Bývá se slabším stupněm fixace, ale často ho obsahuje i lak na vlasy pro silnější zpevnění. Dodává vlasům umělý lesk působící opticky. Mnohem lepší by však bylo ošetřovat suché vlasy do hloubky a předcházet tak jejich lámavosti nebo třepení.

6. Když žehlička tak se silikonem. Vyrovnávací žehličky vyhladí povrch vlasů a dodají jim lesk. No při častém používání zničí jejich strukturu. Proto profesionálové doporučují používat moderní iontovou žehličku, která obsahuje silikony chránící povrch vlasů. Při ohřívání vytvoří bariéru mezi horkou plochou žehličky a vlasovým vláknem. S touhle žehličkou si zkrátíte čas úpravy až o polovinu.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář