Buďte v plavkách kočka

Léto je v plném proudu, s ním je spojené i koupání. No a v čem jiném se koupat nebo opalovat než v plavkách? Že se do nich stydíte převléct, protože máte faldíky na bříšku nebo silnější zadeček? Ještě není vše ztraceno!

Hubnutí do plavek řešíme každý rok

Asi každá z nás začátkem léta řeší, jestli se letos do těch plavek může vysvléknout. Hubnutí do plavek tak absolvujeme pravidelně každý rok, letošek jistě není výjimkou. Stejně jako každý rok se nám do toho také nechce, vidina hodin strávených v posilovně, propocených triček a drastických diet nás totiž ani trochu neláká. Víte, že na to jde jít i jinak?

Zhubněte do plavek úpravou stravování

Čas už vás docela tlačí, protože jste se k hubnutí včas neodhodlala a teď už možná docela panikaříte, nebo se prostě smiřujte s tím, že se letos budete cítit trochu nesvá. Když ale upravíte jídelníček, ještě to můžete změnit.

Co takhle vsadit na keto dietu, která slibuje rychlý úbytek hmotnosti i bez hladovění nebo dlouhých hodin v posilovně. Její princip spočívá ve striktním omezení sacharidů. Jejich příjem je třeba snížit pod 50 g za den.

Obejde se tělo bez sacharidů?

Určité množství sacharidů tělo potřebuje, když ale jejich příjem snížíte právě pod 50 g za den, nic se nestane. Tělo jen přepne do jiného režimu, dostane se do stavu tzv. ketózy. Za zdroj energie už nebude využívat sacharidy, ale bude hledat jiný zdroj.

Tím se stanou tuky a vy se zbavíte těch nepěkných tukových zásob, které vás tak trápí. Dolů pak prakticky okamžitě půjdou i kilogramy, které máte navíc.

Když ale snížíte příjem sacharidů ve stavě, to znamená, že budete i méně jíst. Nebo ne? Ne. Jen je nahradíte kvalitními proteiny a zdravými tuky. Díky příjmu bílkovin ochráníte svalovou hmotu, tělu dodáte potřebné živiny a zasytíte ho. Na tom se ostatně podílí i tuky.

Zapomeňte na slazené minerálky, dortíček ke kávě nebo cukr do čaje či kávy. Přílohy nahraďte zeleninou, pijte čistou vodu a neslazený čaj, jezte ryby a libové maso, klasický olej nahraďte olivovým. Každý den si dopřejte asi 500 g zelené a bílé zeleniny, doplňte 30 g ořechů a semínek.

Pomůže i pohyb

Chcete svou snahu ještě podpořit? Zařaďte na denní pořádek i pohyb. Nemusíte hned potit krev v posilovně, stačí si každý den vyrazit na svižnou procházku, zaběhejte si nebo se projeďte na kole. Zrychlíte metabolismus a budete rychleji pálit kalorie.

Víte, že k sobě skvěle jde i hubnutí a plavání? Plavat může každý, i ten, kdo trpí obezitou. Voda nadnáší, klouby nejsou zatěžované.

Dobře se vyspěte

Možná vás to překvapí, ale i kvalitní a dostatečný spánek vám pomůže zhubnout. Kdo málo spí, ten nedokáže správně nakládat s bílkovinami a tělo si nemůže správně odpočinout. Metabolismus se zpomalí, navíc určitě taky znáte, že když se nevyspíte, celý den vás pak honí mlsná a vy toho sníte víc než jindy.

Autor příspěvku: admin