Jak na zplihlé vlasy?

Mnoho žen se potýká se zplihlými vlasy a neví, jak by svůj účes oživili. Zplihlé vlasy nikdy nebyly trendy a asi ani nikdy módním hitem nebudou, a proto byste s tím měly umět bojovat. Stačí jen maličko a i ze zplihlých vlasů může být krásná hříva.

První pravidlo je koupel

Důvodů, proč jsou vaše vlasy nedokonalé, může být hned několik. Jedním z aspektů je i hygiena, tedy velmi záleží na tom, jak často si vlasy myjete. V případě, že si vlasy myjete například jen jednou týdně, může za jejich špatný vzhled právě nízká hygiena, ovšem stejně tak mohou být vaše vlasy zplihlé i když je budete mýt příliš často. Rozhodně si vlasy nemyjte denně či dokonce několikrát denně. Ideální je ob den, neboť to je pro vlasy nejzdravější.

Správný sestřih

Jedním z nejdůležitějších aspektů, jak bojovat se zplihlými vlasy je vybrat správný sestřih. V případě, že máte dlouhé a rovné vlasy bez objemu, které opravdu vypadají zplihlé, tak byste rozhodně měli změnit tvar. Ideální je vlasy prostříhat, protože tím opticky zvětšíte objem. Pokud nemáte jasnou představu o tom, jak vlasy upravit nechte volnou ruku kadeřníkovi, který jistě zvolí vhodný střih nejen pro vaše vlasy, ale také pro váš obličej.

Správné fénování

Další způsob, jak mít své vlasy bujné a krásné je správné fénování. Jestli chcete bojovat se zplihlými vlasy tak foukejte rozhodně ze spodu, abyste vlasy jakoby vzduch nadnášeli. Ovšem to není jediná možnost. Dobré je taky dát si do vlasů velké natáčky a na nich vlasy fénovat. Díky tomuto budou vlasy mít krásný tvar kolem obličeje a budou vypadat plné objemu a síly. Ale nezaměňte velké natáčky s mnoho malými, protože pak můžete mít akorát jen uměle vypadající trvalou. Když si budete vlasy fénovat často, měli byste použít domestiku, abyste si vlasy nezničili.

Používejte speciální kosmetiku

Každé vlasy, které mají vypadat dokonale, potřebují kvalitní přístup a také nějakou kosmetiku. Rozhodně nestačí použít jen nějaký šampón, aspoň jednou za čas byste měla použít balzám či nějakou masku, která vlasy ochrání nejen před sušení, lámáním, ale také vaše vlasy posilní. Existuje velké množství kosmetických přípravků a nemusíte vždy používat ty nejdražší. Ale vždy používejte přesně ten, který potřebujete. Tedy pokud máte zplihlé vlasy, musíte používat ten, co je rozjasní a ne třeba kondicionér na dobré rozčesávání a podobně.  Rozhodně nezapomínejte na kosmetiku, když své vlasy zatěžujete například fénováním či žehlením a vytváření vln. Před každou úpravou horkým vzduchem byste měli své vlásky chránit.

Krásná hříva je jedna z věcí, které si muži všímají hned na první pohled, a proto musí být vaše vlasy pořád krásné. Pokud máte problém se zplihlými vlasy, rozhodně s tím bojujte.

Autor příspěvku: Hedy Hedy