Jak na opalování citlivé pokožky?

S prvními slunečními paprsky, které přicházejí začátkem jara, začíná mnoho žen i mužů řešit velmi důležitý problém, a to jak ochránit svou citlivou kůži před spálením a poškozením. Pokud máte tzv. světlý kožní fototyp, je tento článek určený právě pro vás. Ideální možností, jak těmto problémům s pletí předcházet, je používat speciální opalovací krémy určené právě pro citlivou pokožku. Ta se však nemusí týkat pouze dospělých, ale mnohem častější problémy se objevují hlavně u dětí.

Jedním z nejrozšířenějších a také nejkvalitnějších přípravků jsou přípravky na opalování značky Euceryn. Všechny přípravky na opalování od této společnosti jsou určeny pro použití na citlivé či dětské pokožce. Díky svému unikátnímu složení ji tak dokáže nejenom dobře hydratovat, ale také chránit před slunečním a škodlivým UV zářením. K dostání je široká škála krémů či sprejů na opalování v různém stupni účinnosti. Pro děti, by se měli používat mléka s tím nejvyšším ochranným faktorem, který nese označení SPF 50+. Jedná se o přípravek pro ty nejmenší děti, jejichž pokožka je ještě natolik citlivá, že by přímé sluneční záření mohlo způsobit vážné popáleniny.

Vraťme se ale zpět k dospělým, pro které je tato řada určena také. Pro prvních několik opalování j rozhodně dobré použití vyššího faktoru, ideálně SFP 30. Pokud je vaše pokožka lehce opálena, je možné mírně snižovat, ale stále je nutné opalovací mléka či krémy používat. Díky příznivému složení se nemusíte bát žádného vedlejšího účinku, kterým může být například vznik ekzému či alergie na vaší pokožce. Přípravky jsou pravidelně dermatologicky testovány, aby plně vyhovovaly i jedincům se skutečně výrazně citlivou pokožkou. Výhodou opalovacích produktů Euceryn je také jejich voděodolnost. Pokud tedy trávíte čas na pláži či u bazénu, není nutné se po každém vykoupání znovu namazat krémem. Díky svým vlastnostem perfektně drží na pokožce a chrání ji i ve vodě.

Víte, jaké druhy pleťové masky zvolit pro citlivou a suchou pleť? Čtěte zde.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář