Jak na chemický peeling pro čistou pleť

Krásně čistá pleť nemusí být pouze po návštěvě kosmetického salonu, ale s pomocí správného vybavení a vhodné kosmetiky zvládnete kvalitní peeling i doma. Proč se do peelingu vlastně pouštět a jak vybrat vhodný chemický peeling pro daný typ pleti? To se dozvíte v tomto článku.

Proč si dopřávat pleťový peeling

Správně provedený pleťový peeling by měl být součástí pravidelné péče o pleť. Není nutné věnovat se mu na denní bázi, ale zhruba jednou za týden až čtrnáct dní je dobré pleť důkladně očistit. Peeling označuje takzvanou exfoliaci pleti, kdy odstraníte odumřelé kožní buňky a navíc zabráníte nevzhlednému ucpávání pórů. Peeling má pozitivní vliv na pružnost a svěžest pokožky. Zároveň pomáhá pro lepší vstřebávání případných aplikovaných výživných krémů a podobně.

Tři druhy peelingu

Když se chcete dobře starat o svou pleť, brzy zjistíte, že existují tři druhy peelingu. Jde o mechanický, enzymatický a chemický peeling. Každý z nich funguje na trochu rozdílném způsobu. Pro některý typ pleti je vhodné jejich střídání, u citlivější pokožky naopak zvolte ten nejvíce šetrný, jako například enzymatický peeling.

Chemický peeling

Pro důkladné vyčištění pleti poslouží chemický peeling. Celý princip funguje na základě obsahu AHA kyselin, které pleť vyčistí skutečně do hloubky. Působení peelingu podporuje obnovu kůže, stahuje rozšířené póry a může fungovat jako efektivní způsob pro řešení problému s černými tečkami.

Používání chemického peelingu je velmi jednoduché. Aplikuje se vždy na vyčištěnou a omytou pleť. Po nanesení necháte několik minut působit podle konkrétního návodu na daném přípravku, následně opláchnete vodou a celou kůru nejlépe zakončete vhodným výživným pleťovým krémem. Zároveň se nebojte posoudit, jestli dosahujete lepších výsledků s klasickým peelingem nebo právě s touto chemickou variantou.

Autor příspěvku: admin