Jak na celulitidu? Začněte běhat

Jestliže si dnes mladé ženy, dokonce ještě dívky stěžují na celulitidu a hledají kosmetické přípravky, které by je zbavily nepříjemné rosolovité struktury na stehnech, pak jim přijde vhod jednoduchý a levný návod, jak ji odstranit. Začít běhat. Chce to jen trochu odvahy do začátku, protože nejlepší běhání je venku a ne na běžeckém trenažeru v posilovně.

 

Běh je právě na celulitidu skvělý a levný prostředek. Přirozený pohyb kromě jiného zpevňuje zejména stehenní a hýžďové svaly, které jsou na celulitidu velmi náchylné. Tělo přirozeně spaluje tuky a v podkoží ho zůstává jen tolik, kolik je potřeba pro ochranu svalů. Úbytek tuků a zpevňování svalů pak formuje tvar nohou a vůbec celou postavu. Jestliže u běhu vydržíte, uvidíte, jak vám budou kamarádky závidět štíhlé nohy bez celulitidy a zpevněnou postavu. Už se nebudete stydět svléknout se do plavek nebo si navléct krátké šortky. Běhání všestranně prospívá organismu a uklidňuje. Po běhání se cítíme i přes únavu psychicky spokojeni.

 

Nejtěžší je samozřejmě začít. Když už se konečně rozhodnete, jste správně oblečeni, obuti a vybrali jste vhodnou trasu, vyrazte ven. Pro začátek je ideální měkký terén, například pěšiny v parku, louka nebo lesní cesta. Důležité je začít pozvolna, nemá cenu se do běhání vrhnout po hlavě. Nejdříve zkuste rychlejší chůzi a potom se teprve rozběhněte. Stačí jen tak „vyklusávat“, což je pomalý běh s kratšími kroky. Stačí, když první dny poběžíte 5, 10 minut. A nemusíte pořád jen běžet. Když se vám zdá, že už hodně dýcháte, bolí vás nohy, zvolněte a přejděte do chůze. Ideální je tzv. indiánský běh, kdy běh střídáte po určité době s chůzí.

 

Oblečení na běh je jednoduché, jde jen o to, aby větralo, aby se vám propocené tričko nebo tepláky nelepily na tělo. V případě horšího počasí si vezměte větrovku, abyste neprochladli. Nejdůležitější jsou však boty. Žádejte silniční tréninkovou obuv, která je nejvíce odpružená a zvládne i zpevněný povrch. A poraďte se s prodavačem specializovaného obchodu.

[divider]

Víme, jak bojovat proti celulitidě. Čtěte ZDE!

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář