Jak se správně orientovat ve světě barevných kontaktních čoček

Možná už jste objevili fenomén barevných kontaktních čoček, ale ještě jste nenašli odvahu je vyzkoušet. Možná jste o jejich používání ani neuvažovali, protože netrpíte žádnou oční vadou a nepotřebujete tedy žádnou korekci zraku. Pak vás asi překvapí, že barevné kontaktní čočky můžete používat i tehdy, když žádné dioptrie nepotřebujete. Jak tedy tento moderní trend funguje a jak si vybrat ty správné barevné čočky? To vám prozradíme níže.

Čočky pro všechny

Je všeobecně známo, že kontaktní čočky slouží jako náhrada brýlí a používají je tedy pouze ti, kteří mají nějaké problémy se zrakem. U barevných kontaktních čoček je tomu však jinak. Ty totiž mohou být vnímány jen jako módní doplněk, a proto jsou vhodné i pro ty, kteří žádné dioptrie nepotřebují. Patříte-li mezi ně a rádi byste si vyzkoušeli, jaké by to bylo, kdyby vaše oči měly jinou barvu, pak stačí vybrat si z bohaté palety barev a můžete střídat barvu očí dle nálady. Nedioptrické barevné kontaktní čočky najdete například na https://www.top-crazy.cz/barevnei-cocky-kontaktni.

Výběr správných dioptrií

Další kategorii představují barevné kontaktní čočky dioptrické, určené pro ty, kteří potřebují korekci zraku. Barevné čočky fungují v podstatě na stejném principu jako klasické čiré a pro jejich používání potřebujete znát své potřebné dioptrie. Například na https://www.top-crazy.cz/barevne-dioptricke-cocky si můžete koupit dioptrické barevné čočky jednotlivě, takže kromě výběru požadované barvy si zde pro každé oko navolíte potřebný počet dioptrií.

Jakmile zvolíte vhodnou variantu z hlediska dioptrií, je už jen na vás, zda se rozhodnete vyzkoušet decentnější odstín ze škály krycích kontaktních čoček, nebo upřednostníte crazy barevné čočky, v nichž vás rozhodně nikdo nepřehlédne.

Nabídka barevných kontaktních čoček je dnes opravdu široká a vy tak můžete měnit barvu svých očí třeba i několikrát denně. Záleží jen na vašem momentálním naladění.

Autor příspěvku: admin