Chrom jako důležitý doplněk stravy nejen pro diabetiky

Chrom není jen kovem, který si možná pamatujete z hodin chemie, nýbrž také důležitým stopovým prvkem vyskytujícím se v našem organismu. V tělu se vyskytuje konkrétně trojmocný chrom a jeho hladinu je dobré doplňovat.

Traduje se, že je skvělý pro hubnutí, protože snižuje chutě na sladké. O to ale primárně nejde. Tělo ho potřebuje ke správné funkčnosti. Máte-li ho málo, bude vás často bolet hlava, můžete být podráždění, neklidní, v depresích. Navíc je důležitý pro vstřebávání cukru, není-li ho v těle dostatek, v krevním řečišti se cukr nahromadí a ohrožuje vás vznik diabetu.

Jak přijímat chrom v potravě?

Chrom se nachází zejména v rybách a mořských plodech, luštěninách, drůbeži a celozrnných obilninách. Dále ho najdete v mléčných výrobcích (máslo, tvaroh, sýr), obilných klíčcích, bramborách, veškeré zelenině a některém ovoci. Velké množství se nachází v přírodním hnědém cukru, melase a pivovarských kvasnicích.

Předávkování chromem je zcela výjimečnou záležitostí, která se může přihodit pouze těm, kdo jsou na prvek přecitlivělí. Jeho nedostatek je naproti tomu poměrně běžný a může se projevit celou řadou vážnějších zdravotních problémů, dokonce i srdečními onemocněními a zvýšenou hladinou cholesterolu.

Doplňte ho tělu společně s vitaminem B6

Dále je možné tělu dodat chrom prostřednictvím doplňků stravy. Jedním z nich je CHROM Combi od společnosti Naturvita s veganským složením. Každá tableta obsahuje nejen samotný chrom, ale i zinek a vitamin B6. Ty přispívají k lepšímu imunitnímu systému a snížení únavy. CHROM Combi pořídíte v online lékárně Gigalekarna.cz.

Pozor na škodlivý chrom

Trojmocný chrom je pro tělo příznivý, nicméně šestimocný prvek tělu naopak škodí, může být karcinogenní. Vystaveni mu jsou pracovníci ve sklářském, metalurgickém nebo kožedělném průmyslu, kteří musí dodržovat přísné bezpečnostní předpisy.

Autor příspěvku: admin