Kdy je žena frigidní a dá se s tím něco dělat?

Nemáte chuť na sex, a pokud k němu dojde tak vás vyloženě nebaví? Netěšíte se na moment, kdy vás začne váš drahý hladit a dorážet na vás? Přijde vám sex nudný, nebo dokonce odporný? Tento stav může být vyvolán nepříjemným zážitkem z dětství, ale může mít i jiné příčiny.

Jak poznám, že jsem frigidní? Nejspíše právě tak, že nebudete mít chuť na sex, že se sexu budete snažit vyhýbat a pokud sex nebudete mít, nebude vám ani nikterak chybět. Sex vás nemusí bavit ani tehdy, když dosáhnete orgasmu, protože uspokojování partnera vám může přijít dosti nezáživné a tak se také může stát, že se raději uspokojíte sama, než abyste měla sex s partnerem. I toto se stává.

Důvod toho, proč se sexu vyhýbáte, může být i ten, že se necítíte dobře, když jste svlečená a stydíte se za své tělo. Tím pádem tedy může nastat blok, který vám v sexuálních hrátkách brání. Uvědomte si, že málokdo je dokonalý a to co jste zvyklá vidět z časopisů, není realita.

Frigidita se tedy jasně pozná podle toho, že vás sex nebaví, nic vám neříká a vyhýbáte se mu. Pokud byste chtěla tento stav změnit, a to už hlavně díky svému partnerovi, určitě se poraďte s odborníkem, a to nejlépe sexuologem, který s vámi začne tento problém řešit, a který vám může předepsat i vhodné léky.

Frigidní bývají ve většině případů ženy, mužům se toto stává jen výjimečně. Frigidita se dá léčit, pokud tedy pacientka bude chtít, může se stát sexuálně aktivní. Pokud však sex odmítá z důvodů, že byla obětí sexuálního násilí, pak je léčba o něco složitější a namáhavější. Některé ženy a dívky toto nesou velmi špatně a cítí se zostuzené, a tak nemají na sex ani pomyšlení, ale naopak.

Autor příspěvku: Hedy Hedy