Vrzání, čouhající dráty a péra tlačící do zad: moderní pružinové matrace už jsou jinde

Zapomeňte na noci plné převalování za zvuků kovového skřípání a seznamte se s novou generací pružinových-taštičkových matrací.cA7AXhbTqU5t_9EwkVqrgKSr-5zsJPi4oh8yCKgoh17LDlSKJo1bU_-SgdSLng3gJqqZ7JA

K vyřešení všech problémů pružinových matrací vlastně stačilo jen málo – každou pružinu umístit zvlášť do malého sáčku z netkané textilie. Díky těmto taštičkám zmizelo vrzání a také se výrazně zlepšily ortopedické vlastnosti celé matrace.

Jeden problém ale přeci jen zůstal. Po taštičkové matraci budou děti skákat stejně rády jako po klasické pružinové. Před zatížením takového formátu taštičky pružiny dlouhodobě neochrání, takže to zůstává na vás.

Jak to funguje?

Moderní pružinové matrace mají 380-500 nepropojených pružin z kovu nebo plastu a každá z nich má svou vlastní taštičku. Bez propojení reaguje každá pružina na tlak zvlášť a přesně tak, jak je potřeba.

To je významný rozdíl oproti klasickým pružinovým matracím, kde je pružin na dvě stovky a jsou vzájemně propojené. Kvůli nim na tlak reaguje vždy celá plocha, pružiny skřípají a matrace se tak staly oblíbeným terčem vtipů.

Největší výhodou je prodyšnost

S vymizením negativ se konečně naplno ukazují pozitiva. Díky pružinám se v klasických i moderních matracích nedaří roztočům, bakteriím a plísním. Matrace tak mají nejen lepší hygienické vlastnosti, ale i mnohem delší životnost.

Pružinovou matraci navíc můžete umístit i na pevnou desku, aniž byste se museli obávat o to, jak bude “dýchat”. Hygieničtější a prodyšnější matraci zkrátka neseženete.

Kvalitní matrace k vám nepoletí přes půl světa

Klasické pružinové matrace u nás mají dlouhou tradici a stále se vyrábí. Jejich výroba sice také pokročila, není ale jediný důvod, proč si raději nepořídit moderní taštičkovou matraci. Vyrábí se v Čechách a seženete ji už od 4 tisíc korun.

Pružinové-taštičkové matrace nabízí například firma Matex a k vybraným modelům můžete získat i druhou matraci zdarma. Můžete tak udělat radost sobě i partnerovi a navíc potěšit i svou peněženku.

Autor příspěvku: Hedy Hedy