Moře – zázrak přírody a lék pro alergiky

Jistě všichni známe svěží mořský závan, který je nezaměnitelný. Všichni toužíme v létě jet k moři, pěkně se opálit, nasát mořský vzduch a pěkně si užít relax. Zasloužený odpočinek čeká, tak si ještě užijte slunečné dny na pláži. Pobyt je nejlépe uskutečnit na 14 dní, abyste na sobě rozdíl pocítili v té správné míře.

Mnozí z nás netuší, že moře a klima, které zde panuje, je velmi zdraví prospěšné. Působí blahodárně na alergie všeho druhu. Trpí Vaše dítko nebo Vy atopickým ekzémem, akné, lupenkou nebo nemocemi dýchacího ústrojí? Určitě Vám kožní lékařka moře doporučila. Nyní máte ještě šanci v létě u moře zlepšit stav pokožky a dýchacích cest a zmírnit tak projevy alergie.

V čem tkví úspěšnost „mořské“ terapie

Moře stejně jako klima zde obsahuje vysoký podíl minerálů (sodík, vápník, hořčík, brom, jód). Díky těmto minerálům se budete u moře cítit skvěle. Bude se Vám lépe dýchat a Vaše pokožka se zklidní. Dýchací cesty se zprůchodní a hlen se snadněji vykašle. Mořská terapie je „inhalace“ mocného kalibru.

Organismus je více okysličován a rychleji tedy regeneruje. Navíc se zmírní projevy úzkosti, pokud trpíte těmito stavy, u moře se budete cítit znatelně lépe. Už jen to, že změníte prostředí má dobrý vliv na psychiku. Balzám na Vaše nervy je tedy u moře posilněn.

Léčba mořskou terapií – odborně talasoterapie

Talasoterapie spočívá v léčbě nejen samotnou mořskou vodou a klimatem zde, ale i bahnem či řasami. Zázračné účinky mají vliv na celý organismus. Doplníte navíc potřebný vitamín D, který se vytváří na slunci. Je velice potřebný pro výstavbu kostí, k posílení imunity a také k fungování srdečně-cévního systému.

Tři synonyma pro moře: vlhkost, slanost, přesycenost minerály

Všechny tři vlastnosti moře jsou pro něj typické a udržují naše tělo v rovnováze. Sliznice dýchacího ústrojí se vyčistí. Také je zde snížený podíl prachu, pylů, roztočů, aj., což je ráj pro alergiky. Proces hojení ran je rovněž u moře rychlejší. Tvorba buněk a omezení výskytu bakterií je to, co tento cyklus hojení podpoří. Zábaly z bahna zmírňují napětí ve svalech a kloubech. Pročišťuje pokožku, která je hebčí.

Pro hypertenzi, onemocnění štítné žlázy, záněty a infekce je moře výbornou volbou, také pokud trpíte často na mykózy a záněty močového měchýře. Určitě svou měrou moře přispívá i ke zlepšení těchto projevů. Navíc se u moře jistě více hýbete než doma, tudíž spalujete více kalorií a zpět se vrátíte štíhlejší a jako znovuzrozená. Určitě vyzkoušejte i mořské stravování, které by mělo být ve znamení lehké stravy.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin