Kam se vypravit k moři z hlediska jeho blahodárných účinků

Moře je všeobecně svými léčivými účinky známo po staletí. Ovšem spoustu lidí třeba neví, že některé moře obsahuje minerálů méně, jiné zase více, jedna oblast může být lepší podnebím, aj. Pokud si tedy chcete užít dovolenou se vším všudy, nabízíme Vám pár tipů, kam se k moři vypravit a užít si nejen skvělý relax, ale i blahodárné účinky na Vaše zdraví.

Mrtvé moře

Považuje se za absolutní top. Je ze všech moří to nejslanější. Tím, že je zde velké horko, voda se neustále odpařuje a do ovzduší se dostává, spoustu zdraví prospěšných minerálů. Určitě zde má fyzioterapie velké uplatnění. Léčí se zde svalové a nervové napětí společně s nemocemi pohybového aparátu.

Rudé moře

Velmi teplé, čisté a slané moře. Přispívá k nápravě onemocnění dýchacího ústrojí – např. průdušky, ale působí i na klouby a léčí revmatismus. Žaludeční potíže jsou také mírnější.

Egejské moře

Je zejména vhodné pro alergiky, např. astma. Také pro lidi trpící záněty vedlejších dutin nosních a všeobecně pro lidi se sníženou imunitou.

Jaderské moře

Jezdí sem opravdu hodně lidí a léčí se zde např. s atopickým ekzémem, lupenkou, ekzémem či onemocněním dýchacích cest.

Baltské moře

Ač je méně slané, vzduch obsahuje hodně jódu. Dobře se zde dýchá lidem, kteří trpí onemocněním srdce. Je více na severu, nejsou zde tak vysoké teploty vzduchu.

Závěrem       

Pokud jste si tedy donedávna nevěděli rady, kam se vydat na dovolenou, určitě máte šanci se jednodušeji zorientovat, kam vyrazit s ekzémem nebo s nemocemi pohybového ústrojí. Jistě není striktně dáno, že musíte vyrazit zrovna tam, každé moře je všeobecně léčivé na všechny zmiňované nemoci, jen některé více a některé méně.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin