Péče o pokožku po opalování

Každý toužíme mít v létě krásné opálení, které bude s nádechem do bronzova. Jenže s tím souvisí nejen správná péče před opalováním, ale i po opalování. Slunce pokožku vysušuje a ona tím trpí. Ztrácí elasticitu a nemusela by být už tak pružná a vláčná.

Gely, krémy a mléka s chladivým efektem nám pokožku budou hydratovat a uleví od případného zarudnutí. UV záření je pro naši pokožku opravdu nežádoucí a pokožka může předčasně stárnout. Zároveň je tu fakt, že při opalování se tvoří i vitamín D. Lidé pobývající na slunci trpí méně depresemi a jinými zdravotními poruchami. Slunce nám zkrátka přináší radost do života.

Bezprostřední péče po opalování

Po opalování bychom se měli osprchovat jen čistou vodou. Dále je na Vás, jakou péči potřebujete pokožce dopřát. Suchou pokožku hydratujte, nebude se olupovat a opálení Vám vydrží déle. Pokud máte pocit, že jste to s pobytem na sluníčku přehnali, je tu první pomoc v podobě chladivých gelů nebo sprejů. Nestárnoucí Panthenol je stále velmi používaný, více najdete ZDE. Pokožku zklidní a odvede z ní přebytečnou horkost.

Výživa, hydratace, zklidnění, aj. přináší pokožce úlevu, která si zaslouží správnou péči i po opalování. Buďte obezřetní a používejte jen kvalitní mléka a krémy po opalování. Většina přípravků narušuje vstřebávání vitamínu D z kůže.

Jaké konzistence jsou přípravky

Krémy jsou hustší, dodají pokožce hydrataci a výživu. Mléka jsou řidší a lehké složení pokožku příjemně osvěží a rovněž dodají potřebnou péči. Snadno se roztírají a rychle vstřebávají. Gely jsou většinou chladivé, bezbarvé, tlumí podráždění pokožky a zmírňují bolest, která je způsobená nadměrným sluněním. Pomáhají i produkty s přísadou aloe vera. Pro svěžest po opalování použijte deodorant bez alkoholu, který nebude pokožku dráždit. Také s depilací byste měla počkat.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin