Klasické žárovky? Dávno ne!

 

Snažíte se šetřit energií? Pak by mezi vaše první kroky měla patřit výměna klasických žárovek za tzv. LEDky.

Za LED žárovky jednoznačně hovoří fakta. O životnosti až 50 000 hodin provozu si klasická žárovka mohla (a stále může) jen nechat znát. Případy, kdy jste jeden den žárovku našroubovali, ona druhý den praskla, a vy jste byli nuceni šroubovat novou, jež praskla další den, naštěstí skončily v propadlišti dějin.

Desetkrát nižší spotřeba elektřiny

Tímto ale výčet předností LEDky samozřejmě nekončí. Její dlouhá životnost je následována desetkrát nižší spotřebou elektrické energie, jež je tedy ve srovnání se žárovkou klasickou až 85%. To mimo jiné znamená konec vysokým účtům za energie!

Vyšší pořizovací cena následovaná vyšší úsporou

Je pravda, že samotná pořizovací cena LED žárovky je o něco vyšší, ale nemusíte být matematikem, abyste si spočítali, že v dlouhodobějším měřítku neproděláte. Naopak. Obzvláště ve svítidlech, která svítí delší dobu.

Negativa LED žárovek

Jediným negativem LED žárovek je snad to, že nejsou vhodné pro každý typ svícení. Při jejich častějším zapínání a vypínání je úspora spíše symbolická. Na místa, na kterých se ale v jednom kuse svítí delší dobu jako například v kancelářích, veškerých veřejných provozovnách stejně jako na veřejných prostranstvích a parkovištích, se však jedná o ideální způsob osvětlení. Pro tyto účely obzvláště doporučujeme speciální LED reflektory.

LED pásky

Jako velmi praktické se ukazují i tzv. LED pásky vhodné například pro osvícení pracovní plochy kuchyňské linky. Každý kuchař vám potvrdí, jak důležitou roli při přípravě pokrmů hraje osvětlení. Především jde o věrné podání barev, což přeloženo do srozumitelného jazyka znamená, že červené rajče vidíme červeně a mrkev oranžově. Z tohoto pohledu jsou LED pásky snem nejenom každé hospodyňky.

Osvětlení vitrín a podhledů

Vybírali jste si někdy šperky v klenotnictví? Pak asi víte, jak důležité je správné osvětlení vitrín v obchodech. Na detaily šperku je zapotřebí si náležitě posvítit. O slovo se opět hlásí LED pásky – tentokrát ovšem můžete zvolit model s nižším výkonem.

Nakupujte na internetu

Další dobrou zprávou je, že pro kvalitní LED žárovku už dávno nemusíte do obchodu. Bohatou nabídku LED žárovek, pásek, reflektorů, zkrátka LED osvětlení všeho druhu najdete například na e-shopu https://www.ledakce.cz/. Při nákupu nad 2999 Kč navíc máte dopravu zdarma!

 

Autor příspěvku: admin