Cross fit pro ženy je radost z pohybu

Buďte na podzim fit a udržujte tělo v kondici! Dřepy, nejrůznější sklapovačky, kliky a shyby vám dodají energii. Nebojte se začít cvičit cross fit, tělo si na to zvykne a budete zároveň i lépe spalovat tuky.

Kolektivní sport

Navíc je dobré, že cvičíte v týmu. Kolektiv vám dodá sebedůvěru. Přece jenom, když vyrazíte s kamarádkou, máte jistotu, že už na to nejste sama. Toto cvičení není žádná věda, ač vychází z konceptu cviků pro policajty a hasiče, není to žádná věda.

 

Cross fit je o překážkách, které musíte překonat. Pokud jste tedy překonala už sama sebe a řekla si, že se přijdete na lekce cross fitu podívat, uvidíte, že je to i zábava. Nejen pot a dřina, jak se zprvu zdálo. Je zde potřeba přeskočit bedny, vyskočit na ně, přeběhnout lavičku, udělat kotrmelec, stojku nebo se přitáhnout na hrazdě. Skákání přes švihadlo je také oblíbenou disciplínou.

Svaly posilujete činkami, medicinbaly, nechybí ani strečink

cross-fitPoprvé počítejte s tím, že se zapotíte. Hned u rozcvičky si budete říkat, že jste raději nezůstala doma, ale výsledky se brzo dostaví a vaše tělo bude pevnější a pružnější. Na počátku se cvičí blok, který je dán časem, proto budete mít třeba pocit, že najednou nestíháte. Nebojte se, vaše kondice se bude jen a jen lepšit. Celková fyzická zdatnost, která je důležitá i pro jiné sporty, pro vás bude odrazovým můstkem k nastartování organismu pro další činnosti. Je to v podstatě druh gymnastiky, která v sobě skloubí rychlost a silový trénink.

Vaše pohyby naberou směr a stanou se dokonalejšími. Chce to jen trpělivost, mít píli se k něčemu odhodlat a začít s cross fitem, jakožto základním prvkem vaší kondice.

Kruhový trénink s časovými výsledky

Kruhový trénink, který je tady spojen i s časem, za který jste schopní udělat kliky, aj. je motivací si pro příště výsledky vylepšit. Přece to tak nenecháte. Určitě toužíte mít s kamarádkou dokonalou postavu. Choďte pravidelně a svaly nebudou tolik namožené.

Autor příspěvku: admin