Letní speciál – líčení

V létě platí jedno pravidlo v líčení, kterým jistě nic nezkazíte a tím je, že méně, znamená více. Letní líčení by mělo být lehké jako vánek. Tuna make upu, kterou na sebe dáte, navíc způsobí, že Vaše pokožka přestane dýchat a Vám se začnou ucpávat póry.

 

Čistá a svěží pleť obličeje s lehkým krémem

V letním období je tedy spíše péče zaměřená na jejím čistém a matném povrchu, který hravě zajistíte tonizační pleťovou vodou, která Vaši pleť zmatní, osvěží a napne. Také stáhne póry, které do sebe nebudou propouštět další nečistoty. Akné v létě není jistě nic okouzlujícího. Naštěstí letní paprsky dokážou i takové zázraky, že stav pupínků zlepší. Ovšem základem tedy je, že na obličej použijete jen lehký krém s UV filtrem, např. SPF 15, 25, aj. Pokud nechcete, aby se Vám lesklo čelo, nos a brada, sáhněte pro matující textury. Krém může obsahovat i částečky tekutého nemastného make-upu. Pokud se chcete vystavovat slunci, dejte jen krém. Navečer, když jdete v plavkách pro drink a sedíte v ratanovém křeslu u hotelu nebo pláže, použijte tónovaný lehký make up. Existují tzv. BB krémy, které jsou v létě opravdu vyhledávanými pomocníky.

 

Bronzery

Jsou to látky, které ukrývají své kouzlo v malé nádobce, lahvičce, krabičce, aj. Nanesením na obličej do určitých partií se Váš obličej nádherně prozáří. Nebojte se efektu použít i v dekoltu. Budete svůdná a neodolatelná.

 

Voděodolná řasenka

Jistě pokud jste u vody, je na místě, abyste použila voděodolnou řasenku i v případě, že se nebudete potápět. Možná si říkáte nač, ale pokud se koupete na místě, kde je více lidí a zejména dětí, které kolem sebe cákají a víří vodu, hned si na nás vzpomenete. Než se nadějete, máte pořádnou porci vody v obličeji a Vaše řasenka se rozteče. Budete mít pod očima černé šmouhy, to jistě není zrovna ideální. Vyvarujte se této situaci a plavte si v klidu s voděodolnou řasenkou, která takové nápory vydrží. Kvalitní štěteček, který zajistí přesné oddělení řas je nutností. V létě jsou krásné dlouhé řasy, které stačí jen párkrát obtáhnout. Ovšem černou řasenku je povoleno nahradit modrou, fialovou, oranžovou, aj. Nebojte se experimentovat.

 

Balzám na rty

Rty mají v létě sklon k vysušování. Předcházejte těmto stavům s kvalitním balzámem, který Vám zajistí, že Vaše rty budou hebké a vláčné. Také ochrana před sluncem je nezbytná, čili s SPF faktorem.

[divider]

Autor: Reanta Horáková

Autor příspěvku: admin