Péče o vlasy po letošním tropickém létě.

Nejen sluníčko a mořská sůl, ale také chlorovaná voda v bazénech vlasům škodí. Jejich působením  vlasy ztrácí hlavně pružnost a lesk. Barva se rychleji vymývá a působením slunečních paprsků ztrácí barevnou intenzitu.

Proto je nutné v těchto měsících vlasům věnovat zvýšenou péči. Při barvení je třeba opatrnosti. Vlasy díky narušení mohou získat barvu i o odstín tmavší než obvykle.Pokožka hlavy bývá po létě také citlivější, tak může při působení barvy mírně svědit, či pálit.

Proto po barvení je vhodné vlasům dopřát vlasový zábal.

Vlasy po umytí jemně vymačkáme ručníkem, naneseme vlasový krém, k tomu určený  a minimálně na půl hodiny zabalíme do zahřátého ručníku. Poté spláchneme vlažnou vodou. Obyčejný kondicionér nestačí, k tomuto účelu jsou určeny speciální vlasové krémy /masky/. Většinou prodávané v kelímku. Vše najdete na mých stránkách ZDE

Toto opakovat po dobu 4-6 týdnů.

V péči je třeba rozlišovat podle typu vlasů, protože každý vlas potřebuje jinou péči. Jemné vlasy ošetřujeme přípravky hydratačními, silné vlasy zase vyžadují regeneraci přípravky mastnějšími. Dobrou zkušenost mám se sluneční řadou ,,NOOK“ od italské firmy ,,MAXIMA“. Také najdete na mých stránkách ZDE.

Asi největší problém mají ženy  s vlasy kudrnatými. Tento typ vlasů dokáže slunce poničit snad nevíce. Proto doporučuji výše uvedenou kůru prodloužit na dva měsíce. A ještě posílit vlasovou pokožku zvýšeným přísunem vitamínuů řady B a Panthenol.

Případné dotazy ráda zodpovím zde v diskusi nebo na emailu z.vlasenka@gmail.com.

[divider]

Autor: Zdena Černá

Autor příspěvku: admin