Návrat do práce po dovolené? Kdo by se na něj těšil, ale…

Pokud máte v práci dobrou partu, vracet se vám bude o mnoho lépe. Proberete všechny novinky, podrbete šéfa a jeho nový objev a s úsměvem vrátíte ke každodenní rutině. Pro některé lidi to však není tak jednoduché. Někteří se z dovolené vracejí úplně jiní. Jsou k nepoznání a to může vést k vážným problémům na pracovišti. Pokud jste se v takové situaci někdy ocitli, víte, jak je těžké se s ní vyrovnat. Na vlastním pracovišti se cítíte jako cizinec a je velmi těžké se opět cítit dobře.

Nechce se vám zpět?

Možná je na vině práce, kterou děláte. Nepřipadá vám smysluplná, kolegové vás šikanují a vám se při představě návratu do ní dělá špatně od žaludku. Co ji změnit? Právě letní dovolená je skvělým místem k tomu, srovnat si v hlavě, co chcete dělat. Je dost času, chodíte na dlouhé procházky, děti se vyblbnou venku a vy máte spoustu času přemýšlet. Dospěli jste k tomu, že potřebujete změnu? Podzim a konec roku je k hledání nové práce ideálním obdobím. Když budete mít štěstí, můžete začít od nového roku s čistým štítem jinde, kde vás to bude více bavit a především, kde lépe ocení vaše snažení.

Život je příliš krátký, abyste byli v práci nešťastní

Pokud se vám v práci nelíbí, něco s tím udělejte. Jediný, kdo může něco změnit, jste vy. A pokud potřebujete pomoc, neváhejte se obrátit na kariérního kouče, který vám s výběrem nové práce pomůže a především pomůže vám s ujasněním si priorit. Kariérního kouče můžete kontaktovat i online a stejným způsobem využívat jeho služeb. Nebudete tak mít výčitky, že kvůli své práci zanedbáváte rodinu. Že je kariérní kouč příliš drahý? A už jste nějakého zkusili? Možná, že se vám peníze do něho vložené, mnohonásobně vrátí v lepším životním pocitu a koneckonců i ve vyšším platu.

Do staré práce s radostí

I pokud jste na dovolené učinili rozhodnutí, že práci konečně změníte, ještě se do té staré musíte vrátit. V lepším případě sbalit si věci, v tom horším ještě chvíli předstírat, že se nic neděje. A na to je potřeba energie. Zvládnout tuto náročnou situaci lépe vám pomohou některé doplňky stravy zaměřené na dodání energie. Zkuste třeba kapsle s práškem z guarany nebo ženšenu, které jednoduše spolknete a zapijete vodou. Zaměřit se můžete také na posílení vaší obranyschopnosti. Mezi byliny na posílení imunity patří například kustovnice čínská nebo rakytník.

Autor příspěvku: admin