Nažehlovačky zachraňují oblečení, které by jinak skončilo v odpadu

Věřily byste tomu, že obyčejná nažehlovací záplata dokáže zachraňovat svět před plýtváním? Textilní průmysl paří mezi největší znečišťovatele životního prostředí. Móda se stala něčím, co rozhodně nelze ztotožňovat s filosofií trvalé udržitelnosti. Zkuste upcycling.

Zachraňovat staré oblečení, přešívat jej a šít z něj nové – to je největším trendem letošního roku. Kvůli rouškám jsme naběhly do galanterie a oprášily naše staré šicí stroje i znalosti šití. Domácí home office změnil požadavky na naše šatníky. A tak jsme se daly do oprav, zašívání i přešívání a honosně tomu říkáme upcycling. Někdy však potřebujeme ukrýt starý flíček, zamaskovat dírku, či prostě vynovený kousek oživit. K tomu jsou ideální různé nažehlovačkyDokonalost dodávají zejména dětským kouskům oblečení.

Nové džínsové oblečení pro děti ze starého

Džínsy se nám dnes doma doslova kupí. I děti jich mají nesčetně. Zajímavých kousků však již bývá méně. Pojďte je dětem ušít. Zejména holčičkám se dají ušít skvělé džínsové šatičky či sukýnky ze staré džínsové módy, kterou už nenosíte. A aby byly ještě zajímavější, osvěžit je můžete různými maxiknoflíky i kamínky, jež se dají na textil lepit i nažehlovat. Skvělou volbou jsou i nažehlovací obrázkyPoužít lze rovněž reflexní nažehlovačky, díky kterým pak bude dítě skvěle vidět na silnici.

Mami, zašij mi to!

Teplé dny opět vytáhly děti na hřiště. Koronavirus, nekoronavirus, děti ven prostě chtějí. Na houpačkách, koloběžkách, na kole či na bruslích – tam všude však dostává dětské oblečení zabrat. Když pak vaše dítě přijde domů s pláčem, že si roztrhlo své oblíbené legíny s Tlapkovou patrolou, přemýšlíte, co s tím. Pouhé klasické zašití na oblečení bývá poznat a nevypadá dobře. Ideální volbou je mít po ruce nažehlovací záplaty. Aplikují se snadno, obvykle nepotřebujete ani šicí stroj, a dají oblečení dokonce ještě designový benefit navíc. Rozhodně se jich vždy hodí mít pár po ruce.

Autor příspěvku: admin