Kdo může, investuje. Vyzkoušejte zlato!

Strašák v podobě neovladatelné inflace a znehodnocení peněz je teď ještě silnější než dříve. Češi se bojí o své peníze a ve velkém investují do nemovitostí, což dokazuje i zvýšený zájem o hypotéky. Ne každý však má našetřené miliony nebo je ochoten zavázat se k placení hypotéky. Do čeho investovat peníze, pokud vám na účtu leží spíš jen statisíce než miliony? Do zlata!

Hodnota zlata se stabilně zvyšuje nehledě na okolní situaci. Peníze uchované ve zlatě si svou hodnotu uchovávají i v době ekonomických nebo politických krizí. O zlato je zájem vždy a všude, nejen v Česku, takže peníze ochrání rovněž před pádem měny. Kromě toho je investiční zlato osvobozeno od DPH. Potřebujete více důvodů, proč se do něj vyplatí investovat?

Do zlata může investovat opravdu každý

Pro investování do zlata není potřeba patřit do skupiny horních deseti tisíc. Není nutné mít speciální kontakty ani žádné znalosti. Investiční zlato si dnes pohodlně objednáte z e-shopu jako kterékoliv jiné zboží. A pokud přece jenom upřednostníte osobní nákup a rady od zkušených prodejců, můžete se vydat třeba do pražského Obecního domu, kde sídlí Pražská mincovna – partner ČNB pro prodej zlatých a stříbrných mincí ČNB.

Vyberte si zlaté mince a slitky

V její nabídce uvidíte investiční mince i slitky. Hodnoty se pohybují od jednotek tisíc až po statisíce. Je pouze na vás, zda koupíte raději jeden větší slitek, nebo své finance rozložíte do vícero menších slitků a mincí. Pražská mincovna má ve své nabídce pouze zlato s garantovaným původem i ryzostí, jež patří mezi vyhledávané. V budoucnu tedy nebudete mít problém ho zpětně prodat.

Pozor! Zlaté šperky rozhodně nejsou vhodné pro investiční účely, na šperky je navíc uvalena daň. Stejně tak není vhodné kupovat zlato ve formě různých certifikátů. Chtějte opravdu fyzické mince a slitky, na něž si můžete sáhnout.

Autor příspěvku: admin