Záněty močového měchýře jsou u žen časté. Co s nimi?

Trápí vás časté záněty močového měchýře? U žen se tato zdravotní potíž vyskytuje častěji než u mužů, jelikož mají kratší močovou trubici, v níž se snáze drží bakterie. Zánět, který vyléčíte, a tím se problémů zbavíte, není žádnou vážnou zdravotní komplikací. Pokud se ale situace opakuje, dokážou močové cesty způsobit pěkné nepříjemnosti.

Neustálé nutkání na malou, bolest při močení, bolesti ledvin, či dokonce močení krve. Tohle všechno jsou příznaky zánětu močových cest. Pokud se objeví krev v moči, je vždy vhodné jít rovnou k lékaři a s sebou vzít ranní moč. Provede kultivaci a zjistí, kde je problém. Pravděpodobně vám napíše antibiotika, ta využíváte a bude vyřešeno. Jenže ne vždy to jde takto hladce.

Co dělat, když v moči není nález, ale vy stále máte potíže?

Tato situace je poměrně častá. Je možné, že se v moči nachází už jen velmi malé množství bakterií, jež test neodhalí, jenže potíže způsobují. Když není žádný důkaz o vašich problémech, lékař vám obvykle nepředepíše žádná antibiotika. Odkáže vás spíš do lékárny a možná vám poradí nějaký volně prodejný přípravek. Jaké doopravdy pomáhají?

Určitě víte, že na močové cesty jsou skvělé brusinky. Zkuste je, můžete si koupit i přípravek obsahující také D-manózu, jež podporuje vstřebávání. Brusinky však mají celou řadu účinků. Mimo jiné podporují přirozenou obranyschopnost organismu, ulevují při menopauze a premenstruačním syndromu.

Vydejte se do lékárny, třeba online

Brusinky se dají jíst v celé řadě forem, ale nejpohodlnější jsou přece jenom klasické tablety. Mají je v každé lékárně, třeba i online. Brusinky 60+10 tablet Naturvita prodává například GigaLékárna.cz. Jistě si tam všimnete i dalších přípravků na močové cesty. Dobrý je doplněk stravy s názvem Herba odvodnění. Obsahuje břízu, jalovec a kopřivu, přičemž všechny tyto byliny podporují vylučování vody z těla a činnost ledvin.

Budou-li potíže přetrvávat dlouhé měsíce, jděte k doktorovi. Nechte se objednat na urologii, případně si zaplaťte testy na soukromé klinice na různé nemoci močového a pohlavního ústrojí. Často spolu totiž souvisí.


Autor příspěvku: admin