Jak vybrat zimní bundu? Poradíme vám!

Zimní bunda nás v první řadě má zahřát. Také by měla dobře vypadat a nějakou dobu vydržet. Vsadíte-li na renomovanou značku, pořidíte si s ní zimní bundu na několik dlouhých let.

Při výběru zimní bundy byste měli mít na paměti několik hlavních parametrů, jimž dominují styl a kvalita zpracování následované barvou a střihem.

Klíčová je správná velikost!

Zimní bunda vám samozřejmě musí sednout, tedy nebýt ani moc velká ani malá. A samozřejmě s patřičnou rezervou na teplejší svetr či rolák. Z tohoto důvodu si bundu nikdy nezkoušejte jen na tričko, ale na nákupy si s sebou vezměte i oblečení, které pod bundou budete nosit. Abyste pak doma nezjistili, že vám vaše nová bunda je vlastně malá.

Zaměřeno na střih, design a barvu

Dalším parametrem, jímž byste se při výběru měli řídit, je střih bundy. U něj to je stejné jako u jiného oblečení. Dokáže zvýraznit přednosti a potlačit nedostatky. A bohužel i obráceně. Modely se zúženým pasem každopádně lichotí každé ženě. Spousta takových bund je k sehnání například na e-shopu modovo.cz. Jeden z nich najdete například ZDE.

Zaměřeno na barvu a design

Důležitá je samozřejmě i barva a celkový design bundy. Ta nás samozřejmě musí zaujmout na první pohled. Pokud tomu tak není, jděte o regál či e-shop dál a zastavte se až u modelu, který vám nedá spát.

Zimní bunda chrání

Zajímat byste se ovšem měli i o materiál, z něhož je bunda vyrobena. Ten by měl být nepromokavý a také by měl dobře držet teplo. Zimní bunda vás musí ochránit před sněhem, mrazem, větrem i deštěm. Neměla by propouštět vlhkost a neměli byste se v ní potit. Zkrátka by vám mělo být jako v v měkoučké vyhřáté postýlce. Vodě a větru nejlépe odolává povlak z polyesteru, hydrofobní tkaniny či gore-texu. A teplíčko vám bude v bundě péřové či alespoň s podšívkou.

Kde nakupovat?

Bundy doporučujeme nakupovat ve značkových kamenných obchodech a e-shopech. Že si v nich bundu nemůžete vyzkoušet? To nevadí! Když bunda nebude velikostně vyhovovat, pošlete ji zpět a obratem vám dorazí bunda větší. Nebo menší. Každopádně ji pořídíte levněji než v kamenném obchodě.

Autor příspěvku: admin