Svatba na jižní Moravě není jen o víně

Lidé jsou dnes vybíraví a mnozí neváhají jet klidně i na druhý konec světa, aby si řekli své ANO. Nemusíte ovšem cestovat na jiný kontinent nebo hledat luxusní destinace. I u nás v Česku lze zažít nezapomenutelnou svatbu, z níž budete nadšení jak vy, tak vaši hosté. Výbornou volbou je například jižní Morava.

Každá část naší malé republiky má něco do sebe, nicméně jižní Morava je prostě originál. Zdejší krajina plná vinic, vinné sklípky, tradice slavené v krojích a za doprovodu cimbálové muziky mají úžasnou atmosféru. A vy takovou můžete zažít i na své svatbě.

Svatba na jižní Moravě ve sklípku

Skvělým místem, kde se dá uspořádat svatba, je Vinařský dvůr na faře u rodinného vinařství Holánek. Nachází se v Ivani, blízko cyklostezky Brno-Vídeň. Areál zahrnuje zrekonstruovaný vinný sklípek starý přes 200 let. Hostina se může odehrávat v něm, budete-li chtít. Případně venku na zahradě, jestli to dovolí počasí. Do prostor se každopádně vejde až 100 hostů.

Svou věrnost si slíbíte třeba uprostřed vinic s úžasným výhledem na Pálavu. Pokud je vaším snem svatba se vším všudy v kostele, je vám k dispozici kostel sv. Bartoloměje. Ten je chráněn jako kulturní památka ČR a je možné v něm zařídit i necírkevní obřad.

Dokonalé svatební menu a špičkové víno

Že se bude na takové svatbě pít víno, je asi jasné. A co se bude jíst? Na Vinařském dvoře na faře mají s pořádáním svateb bohaté zkušenosti, tudíž vám navrhnou perfektní svatební menu na míru a pomohou se zařízením všech dalších věcí, jako například s výzdobou. Společně vymyslíte také program svatby. Součástí může být například degustace vín.

Vinařský dvůr zařídí rovněž ubytování pro novomanžele. Ostatní svatební hosté mohou být ubytováni v penzionech, kterých je v oblasti opravdu nespočet. Byla by škoda jet hned po svatbě domů, Pálava určitě stojí aspoň za jednu procházku.

Více informací zjistíte na https://www.vinarskydvurnafare.cz/svatby/. Domluvte si osobní návštěvu a sami zjistěte, zda by se vám líbilo mít na takovém místě svatbu.

Autor příspěvku: admin