Udělejte pro svého čtyřnohého mazlíčka to nejlepší

Každý, kdo měl někdy v životě psa či kočku, tak ví, že člověk je schopný svému čtyřnohému mazlíčkovi zcela propadnout. Mnohdy ostatní lidi v jeho okolí až udivuje, co všechno je majitel onoho zvířátka schopný pro své mazlíčky udělat. Stejně sladěné a mnohdy i značkové oblečení a pravidelná péče v kosmetickém salónu je skutečně extrém. Ovšem základem dobré péče je bezesporu dobré, kvalitní krmivo, pelíšek a hračky.

Hračky pro psy

Volný čas a zábava je pro psy důležitá. Hru považují i za jistý druh odměny. A nákup hraček je asi něco, co baví každého, ovšem i zde je potřeba vybrat ty nejvhodnější. Každý pes se rád přetahuje, než mu však pořídíte tu nejlepší a nejdražší přetahovací hračku, měli byste vzít v úvahu stav jeho zubů a dásní. Jestliže váš pes tedy trpí problémy s dásněmi, rozhodně byste mu neměli pořizovat hračky z tvrdého plastu, nebo dokonce ze dřeva. Ideální jsou přetahovadla z měkké gumy či textilu.

Kvalitní granule

Základem péče a kvalitního života vašeho domácího mazlíčka je bezesporu strava. Výběr krmiva podléhá několika faktorům. Rozhodně je zbytečné vybírat krmivo podle plemene psa, jedná se spíše o reklamní tahák než o adekvátní faktor pro výběr. Co však určitě smyl má, je vybírat krmivo podle velikosti, stáří a pohybové aktivity psa. Krmivo pro psy malých plemen obsahuje vyšší podíl bílkovin a tuků. Granule velkých a obřích plemen by zase rozhodně měly být obohaceny o kloubní výživu, protože právě kosti a klouby jsou u těchto psů více namáhány. Pokud si však i takto nevíte rady, na obalu každého krmiva je uvedené přesné složení v procentuálních hodnotách. Kvalitní krmivo poznáte podle toho, že na prvních místech je vždy uvedena hodnota masa. Buď sušeného, nebo v podobě moučky. Pro výběr toho nejlepšího se obraťte na internetové stránky Zoo obchod Fera24.

Autor příspěvku: admin