Jak být šťastná?

V dnešním světě plném nespokojení a starostí si každý z nás pod štěstím představuje movité věci, jako například obrovský dům nebo nové auto, jsme plní fantazií, tužeb, jako například svatbu s hollywoodskou hvězdou. Zapomínáme ale na to, že nejšťastnější nás dělají úplně obyčejné věci. Protože žijeme minulostí a budoucností, neuvědomujeme si, že to co prožíváme teď, ta pravá realita, není vlastně vůbec tak špatná, jak si myslíme.

Láska

Nejdůležitější ke štěstí je láska, ať už jí přijímat nebo dávat. Pokud to jde, urovnejte si vztahy, i když si to neuvědomujete, právě toto vás brzdí a trápí. I když s vám vztah nepodaří urovnat, nezabývejte se tím nadále, vy jste ta co se o to pokusila, co to chtěla, ne ta, co to odmítla. Naučte se omlouvat, omluva může mít neskutečně očisťující účinek. Nemusí jít pouze o lásku k ostatním lidem, ale také hlavně sama k sobě. Uvědomte si, co je vaší předností a také toho využívejte, naopak na svých zlozvycích zapracujte. Budete-li spokojený sama se sebou, budete vyzařovat štěstím a spokojeností. Zkuste dávat lásku i lidem, které vůbec neznáte. Dělejte dobré skutky a věřte, že se to k vám v dobrém obrátí. Zkuste zajít do psího útulku a vezměte nějakého pejska alespoň na procházku, když už si ho nemůžete vzít s sebou domů.

Chvalte ostatní. Nejenže tím zvednete náladu svému okolí, ale také vás budou chválit a budou vás mít samozřejmě radši. A nezapomeňte, nálada je nakažlivá, ať už špatná, nebo dobrá, proto se obklopujte lidmi, kteří mají dobrou náladu a jsou šťastní. Budou-li vám pořád přehrávat černé scénáře a vyprávět o tom, jak je ten život příšerný, být šťastná vám to nedovolí.

Buďte vděční za to, co v životě máte

Pokud budete stále žít v představách, které se vám nikdy nesplní, šťastní nikdy nebudete. Neříkám, ať nemáte žádné sny, ale sněte i to, co si můžete splnit. Radujte se z maličkostí, jako je třeba to, že jste se sešli celá rodina ve zdravý u večeře, že máte práci, která vás baví, nebo to, že vůbec tu práci a děti máte. Představte si, že jsou lidé, kteří by i přáli mít děti a nemohou. Přáli by si pracovat, ale jejich zdravotní stav jim to nedovoluje. Říkejte si, že vždy může být lépe, tak proč si neužít to, co je teď.

Žijte teď a tady

Pokud budete stále přemýšlet nad tím, co a jak jste udělala, prožila, že to mohlo být lepší, nikam se nedostanete. Nelitujte se, buďte ráda za to co máte. Žijte tím, co prožíváte teď. Buďte ráda, že si vůbec můžete přečíst tenhle článek, protože někteří nemohou, ať už z důvodu, že nemají počítač a internet, nemají dostatečné vzdělaní, takže neumějí číst, nebo třeba nevidí.

Užívejte si života

Chcete si zajít do zoologické zahrady, ale nikdo s vámi nechce jít? Přijde vám to dětinské? Kašlete na ostatní, kašlete na to, co si o vás myslí. Prostě a jednoduše se seberte a dělejte si, co se vám zachce. Když přestane ostatní soudit a hodnotit, budete mít hned lepší život. Vám se také určitě nelíbí, když si na vás jiní ukazují prstem nebo vás za zády pomlouvají. Proto to nedělejte, buďte ta, která může s klidem říct „Každý svého štěstí strůjcem“. Nabourejte stereotyp, ve kterém žijete a uvidíte, jak najednou budete spokojení. Pokud se vám něco nepovede, nenechte se tím zastrašit. Smějte se, kdykoliv to jde, čemukoliv se vám zachce, buďte jak malé děti, ty se také smějí každé kravině. Věnujte nějaký čas ze dne jen sama sobě, můžete si zajít na masáž, nebo jen sama povečeřet. Nenechte se zatěžovat nároky druhých, dělejte to, na co vám síly stačí.

Vybavte si byt

Vymalujte si stěny barvami. Barvy léčí. Zkusit můžete například oranžovou nebo žlutou, které vás rozveselí. Zkusit můžete také zelenou, která vás uklidní, nebo tyrkysovou, která vás očistí a posílí. Kupte si řezané květiny, pokud se vám nechce utrácet každý týden za čerstvé, kupte si v květináči. Obklopte se zvířaty, které vám budou dělat radost každý den. Máte-li alergii, zkusit můžete želvu nebo rybičky. Vyvoňte si byt, zkusit můžete vůni zeleného jablka a nebo okurky. Zásobte se hudbou, pokud si na ní ještě zatancujete, budete plná pozitivní energie. U barokní hudby to platí dvojnásob. U dobrého kvalitní vína, knížky a hudby se relaxujete raz dva. Užijte si to, že právě tohle můžete prožívat a odpočiňte si.

Autor příspěvku: Hedy Hedy