Šetrná péče pro Vaše nehty

Naše nehty mají ochrannou funkci, kterou si můžeme snadno narušit. Jednak je to naším životním stylem, ale také spoustou domácích prostředků určených pro úklid, aj.

Zachovejte si vláčné hebké ruce a nehty

Nehty a ruce bychom si měly, my ženy opravdu hýčkat a rozmazlovat. Nejrůznější saponáty nám dráždí nejen ruce, ale i okolí nehtového lůžka, které je potom náchylnější na vznik záděrek a jiných odřeninek, event. infekcí. Pokud tedy doma uklízíme, zřejmě se chemickým přípravkům zcela nevyhneme, ale můžeme množství těchto prostředků značně snížit nebo nahradit prostředky mnohem šetrnějšími. Dokonce jar na nádobí je již vyráběn s pečujícími oleji či krémovým složením. Chrání tak naše ruce včetně nehtů. Vyhnout bychom se měly i přílišnému mechanickému dráždění při mytí rukou a používat jen mýdla výživná. Určitá tekutá i pevná mýdla jsou svým bohatým pěnovým složením konzistencí podobné krému, což je pro pokožku rukou a okolí nehtů méně dráždivé. Pozor na mýdla, která vysušují. Při koupi těchto přípravků si čtěte na zadním obalu složení přípravků a vybírejte z nich pečlivě. Esenciální oleje nejsou jen novinkou v pleťové a oční kosmetice, ale i v péči o ruce a nehty.

Podpora růstu nehtů

Růst nehtů podpoříte i koupí přírodních látek v tabletách, např. aminokyselina – methionin. Určitě si můžete doma dopřát i lázeň, která vrátí vašim rukám a nehtové kůžičce jemnost a hebkost. Již zdánlivě pouhý olivový olej dokáže zázraky. Zahřejte ho a vmasírujte do nehtů a okolí. Na trhu se dají koupit i různé mastičky, které obsahují např. vitamín B12. Odlakovače volte bez acetonu. Určitě vyzkoušejte i zpevňující laky, které vrátí vašim nehtům pevnost.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin