Slabé nehty se sklonem k lámavosti

Určitě už jste někdy v životě řešila slabé lámající se nehty. Čím to je, že jsou Vaše nehty slabé a bez života? Je to tím, že nejsou dostatečně pevné. Společně se pokusíme najít důvody, proč k této situaci došlo. Nebyla jste v poslední době na nehtech, kde jste si nechala udělat nehty gelové? Ty odrostly a Vy nyní máte poničené nehty, které nutně potřebují regeneraci. Nebo máte fyzicky náročnou práci, kdy trpí i nehty? Stav vašich nehtů souvisí i s životním stylem. Pokud jste kuřačka, jistě víte, že nehty žloutnou a trpí i jejich keratinová struktura. Také různá jiná kožní a nehtová onemocnění mohou vést k jejich deformitám. Jak tedy vrátit svým nehtům původní barvu a lesk?

Slabé nehty se projevují tím, že se lámou, nedrží tvar, aj. Nalakujete si lak, ten nedrží a olupuje se. Lámete si hlavu, čím to může být, ale nevíte. Zkuste pár následujících tipů a rad.

Nepřímé zpevnění přes potraviny

Vliv výživy je jasný. Zkuste zařadit tzv. „zelené potraviny“ plné antioxidantů, vitamínů, minerálů a stopových prvků, např. zelené fazolky, hrách, brokolice, špenát, listová zelenina, aj. Určitě je vhodné i libové maso, vaječný žloutek, ryby, játra, obilniny – zejména ječmen, mléčné výrobky, aj. Obsah podílu těchto živin je pro Vaše nehty jako balzám. Správná výživa podpoří i růst nehtů a zpevnění.

Přímé zpevnění přes ochranné laky a séra

Na trhu existuje již mnoho přípravků, které nehty dokážou zpevnit. Jejich vliv na nehty je přímým působením. Nehty jsou i na pohled zdravější. Jsou vyživené, pevnější a lesklé. Formu této výživy můžete kombinovat. Jsou to gely, mastičky, roztoky, ale i krémy pro ošetření nehtové kůžičky a okolí nehtu. Zdravá nehtová lůžka jsou základem pro další úpravy nehtů včetně lakování a jiných zásahů. Ochranné bezbarvé laky navíc zakryjí nesrovnalosti, obnovují struktury nehtu a vyživí je.

Závěrem

Pokud trpíte na lámavost nehtů, noste je kratší. Dopřejte jim dostatek vitamínů a ochranných laků a sér, rozdíl pocítíte a změny uvidíte. Stav se zlepší a budete je moci nosit delší. Kompletní kúru pro naše nehty nám poradí odborník. Pokud Váš problém stále přetrvává, nehty mohou značit i onemocnění, např. alergii či atopický ekzém, aj. Navštivte lékaře, který Váš stav posoudí, diagnostikuje a bude léčit.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin