Dovolená podle Vašich představ

V minulém článku jsme si představili cestování s miminkem, které je omezené svým výběrem, protože malé miminko se špatně adaptuje na změnu prostředí. Kam tedy jet v případě, že jste mladí, bezdětní nebo máte odrostlejší děti či Vy už si chcete zasloužit konečně ke stáří odpočinek? V každém věkovém období hledáme něco jiného. Menší děti zaujmou animační programy, starší děti zábavní parky, plážové sporty, aj. Je vhodné podle toho plánovat i Vaší společnou dovolenou.

Cestování s malým dítětem či dětmi

Existují pobyty, které jsou vhodné pro pobyt rodičů s dětmi. Dovolenou si tak užijí všichni. Plno destinací je označeno certifikátem „baby friendly“, což je vlastně přátelské dítě. Máte jistotu, že hotel bude uzpůsoben i potřebám dítěte. Dětské postýlky, jídelní stoličky, dětské menu a služby hotelu, které můžete využít pro potřeby Vašeho dítěte budou pro něj komfortem. Potřebujete si vypůjčit chůvičku nebo nočník? Není jistě problém. Navíc spoustu animačních programů dítěti zajistí nepřetržitou zábavu.

Vybírejte si dovolené letadlem, které nezaberou více než 2 hodiny letu. To je optimální doba na to, aby se dítě v letadle prospalo a nevnímalo let negativně. Přímořské destinace jako Bulharsko, Itálie, Španělsko, Řecko, aj. Už je podmínkou mít dětský pas, tak na to nezapomeňte!

Náš tip: Chystáte se letos v létě poprvé kempovat? Kromě kvalitního spacího pytle a karimatky se vám budou hodit i čelovky, abyste se mohli večer ve stanu, ale i po kempu orientovat.

Cestování pro rodiče s většími dětmi

Opět se poohlédněte po hotelech, které budou nabízet kromě animačních programů i možnost návštěvy do zábavního parku nebo si vyzkoušet zajímavý plážový sport. Děti jsou již náročnější a jistě je neuspokojíte pouhým faktem, že bude u hotelu bazén s pískovištěm. Je potřeba být tvůrčí a děti o nové zážitky z dovolené nepřipravit. Vodní sporty, půjčovna motorových člunů, vodní parky, aj. Španělsko je proslulé řadou vodních parků, určitě je můžete vzít i do Chorvatska nebo Itálie. Fantazii se meze nekladou.

Cestování bez dětí

zde tedy záleží na faktu, co hledáte. Možná jste se ještě nad tím nezamýšleli a přesně tedy nevíte, jakou dovolenou hledáte. Ujasněte si, jak chcete dovolenou strávit. Bude to aktivní dovolená, kde je možnost výletů do hor? Nebo raději pasivní dovolená s odpočinkem na pláži? Vycházejte tedy z toho, co k odpočinku nebo aktivní dovolené potřebujete. Je spoustu hotelů, kterými jsou poseté pláže, kdy máte přístup k moři na dosah. Jsou vzdálenější hotely, kdy je potřeba mít vlastní automobil nebo si ho vypůjčit. Určitě je možnost kromě rekreačních pobytů využít i možnosti poznávacích zájezdů. Poznáte něco nového, dozvíte se spoustu informací a přijedete plní zážitků. Touze po dobrodružství Vám přinesou země jako Thajsko, Kambodža, Spojené arabské emiráty, Turecko, aj. Klid a harmonii Vám přinese např. Mallorca. Pro starší páry jsou vhodné wellness služby a relaxace.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin