Štíhlá i na cestách

Každá žena touží mít v létě dokonalou postavu, i když někam cestuje. Jenže jak se vyvarovat váhové dysbalanci? Určitě pokud jste začala s hubnoucím programem, víte, že potřebujete jíst pravidelně v menších porcích a do svého jídelníčku zařadit i ovoce a zeleninu. Místo, kam cestujete je v jiné zeměpisné poloze. Navíc se mění Váš denní režim, jste více nervózní, pár dní před odjezdem hůře spíte a nesoustředíte se. Pokud nebudete v pohodě, tak se hubne hůře než byste možná očekávali. Na cestách jste navíc vystaveni riziku hladovění, které poté někde v penzionu nebo hotelu doženete vydatnou kaloricky zvýšenou večeří. Hladovění, které tedy vydržíte v letadle, autobuse nebo autě, následně spojené s přejídáním na dovolené, Vašemu organismu jistě neprospěje. Hladina cukru v organismu nemá stálou hodnotu, takže se mohou nastartovat i jiné zdravotní problémy. Tím, že na cestách hladovíte, odrazí se i na Vaší náladě. Jste podráždění a méně výkonní. Cukr se poté snažíte doplnit do těla rychle, např. tabulkou čokolády. Lepší je zvolit cukry pomalejší, které se uvolňují v těle postupně. Vy nebudete mít brzo hlad.

Už jste na dovolené, tak ji využijte i aktivně

Určitě k Vašemu hubnoucímu programu využijte pohybu i na dovolené. Pokud jste doma zvyklá chodit cvičit dvakrát týdně do posilovny nebo tělocvičny, učiňte nějakým způsobem i na dovolené. Záleží, v jaké lokalitě se nacházíte, ale i v Čechách lze nalézt vhodné aerobní aktivity, které Váš metabolismus zrychlí. Co zkusit jízdu na kole, inline bruslích nebo koloběžkách? U moře si dejte pár bazénů nebo si zaplavte v moři. Určitě nepohrdněte ani chůzí. Zvolený terén po horách si prostudujte a vyrazte s přáteli s trekkingovými holemi po horách. Plážové sporty v podobě volejbalu nebo půjčení wakeboardu si užijete spoustu zábavy.

Alkohol zvyšuje chuť k jídlu

Jistě mnoho z nás si na dovolené pár skleniček vína nebo piva neodepřou, ale i zde platí všeho s mírou. Alkohol je totiž energeticky velmi vydatný a navíc játra jsou poté více zaměstnána se zpracováním alkoholu než se vstřebáváním cukru. Také se hůře spalují tuky. Pokud tedy toužíte po odvázání se u sklenky koktejlu nebo vína či piva, zkuste najít schůdné řešení a vybírejte si menší kalorické bomby. Nealkoholické pivo osvěží stejně jako alkoholické. Také bublinky v podobě šampaňského nejsou tak kalorické. Základem pití přes den je neslazená voda nebo bylinné čaje. Rozložte si pití tekutin rovnoměrně do celého dne, resty nedoženete, jen budete naráz ledviny zatěžovat. Sklenice čisté vody s citrónem je vhodnější než káva.

[divider]

Autor: Renata Horáková

Autor příspěvku: admin