Jsou diety podle krevních skupin klíčem k vysněné postavě?

Každý jsme jinak nastaven. Pokud toužíme i náš rytmus a hlavně krevní skupenství sladit pomocí vybraných surovin a potravin, pojďme se blíže podívat na zajímavý fakt, kterým je jídelníček krevních skupin podle MUDr. D’Adama. Klamný fakt, utopie nebo realita?

Tento klíč k vysněné postavě je považován za absolutní hit. Diety fungují na historickém podtextu, v němž se lidé po staletí živili různou stravou. Ve své podstatě zde výše zmiňovaný lékař popisuje určitou toleranci nebo nesnášenlivost k bílkovinám, z řad lektinů.

Těmito dietami se sice dopracujete k odstranění tukových polštářků, protože vždy je z jídelníčků odstraněna složka, která je nejvíce kalorická, ale pozor na chybění živin, které by mohlo Vaše tělo postrádat. Jednou je to maso, po druhé mléčné výrobky. Klinická studie na tyto úzké profily jídelníčků nebyla uskutečněna, ale jisté spojitosti tu stále jsou. Genetika, která nelze probádat, až do samotné podstaty, nám zůstane z části vždy uzavřena. Opravdu zajímavé rozdělení, které zprvu každého zaujme, ale jak je to ve skutečnosti? Mnoho lékařů nad tímto jídelníčkem mávne rukou a řeknou, že je lepší pohyb, vyvážená plnohodnotná strava, ale proč to některé lidi neustále láká tyto diety zkoušet?

Krevní skupina 0

Je považována za nejstarší skupinu samotného lidstva. Lidé jsou v ní označovány jako lovci. Silní, statní, zdraví jedinci s houževnatostí a odolností vůči stresu. Správně fungující imunitní systém. Pokud nějakou poruchu tito lidé mají, je to spojeno se štítnou žlázou, záněty, vředy, překyselením organismu a horší krevní srážlivostí.

Vhodné potraviny – živočišné bílkoviny-maso, ale i rýže, luštěniny a zelenina

Nedoporučují se – mléčné výrobky, obiloviny, ořechy

Zhubnout se dá – mořské řasy, červené maso, kapustičky, brokolice, špenát

Krevní skupina A

Lidé jsou v ní označovány jako zemědělci. Spíše se jedná o vegetariány.

Vhodné potraviny – rostlinný původ

Nedoporučuje se – přílišná konzumace bílkovin živočišného původu, které organismus zatěžují.

Zde pozor, platí všeho s mírou a určitě není nikde striktně dáno, že tento typ člověka by měl maso vyřadit ze svého jídelníčku. Živočišné bílkoviny jsou důležité pro naše svaly, výstavbu tkání, imunitní procesy, aj.

Zhubnout se dá – sója, zelenina, ananas, rostlinné oleje

Krevní skupina B

Lidé jsou v ní označovány jako kočovníci. Jsou to lidé, která nám budou připomínat i 0 nosiče, také mají dobrý imunitní systém a nervový systém. Jsou velmi adaptabilní a po zdravotní stránce jsou náchylní k nižším hladinám krevního cukru.

Vhodné potraviny – rostlinný původ

Nedoporučuje se – vepřové a drůbeží maso, opět nejde o naprosté vyloučení

Zhubnout se dá – zelená zelenina, nízkotučné mléčné výrobky, játra a vejce

Zde pozor, platí všeho s mírou a určitě není nikde striktně dáno, že tento typ člověka by měl maso vyřadit ze svého jídelníčku. Živočišné bílkoviny jsou důležité pro naše svaly, výstavbu tkání, imunitní procesy, aj.

Zhubnout se dá – sója, zelenina

Krevní skupina AB

Jedinci se skupinou AB jsou nám vzácní. Nejnáchylnější jsou na onemocnění spojené se žaludkem. Tito jedinci by měli dbát na lehkou, přičemž plnohodnotnou stravu.

Vhodné potraviny – rostlinný původ

Nedoporučuje se – nestravitelné části semínek, zrníček, červené maso, luštěniny, kukuřice, pšenice, pohanka

Zhubnout se dá – mléčné produkty, tofu, zelená zelenina, mořské řasy, plody, ananas, aj.

[divider]

Autor: Renata Horáková

 

 

 

Autor příspěvku: admin