Jakou tělovou kosmetiku používat u dětí?

Jak chránit a pečovat o svou pokožku pravděpodobně víte. Ale jak je tomu například u vašeho potomka? Může používat stejné výrobky jako vy? Na tuto otázku není jednoznačná odpověď, jelikož vždy záleží na typu pokožky, jakou vaše dítě má. Obecně však platí, že děti mívají svou pokožku mnohem citlivější, než je tomu u dospělých. A tomu byste měla věnovat svou pozornost. Pří výběru různých krémů je tak dobré zaměřovat se přímo na takový sortiment, který je pro děti přímo určený. Jedním z velmi kvalitních a osvědčených krémů je Měsíčkový dětský krém na obličej i tělo od společnosti Weleda. Jeho předností je hlavně to, že jen určen i pro tu nejcitlivější pokožku. Obsažený měsíček má navíc hojivé a regenerační účinky, což je určitě skvělé hlavně pro poškozenou pokožku. To vše navíc v bio kvalitě, což by mělo znamenat minimum alergických reakcí nebo vedlejších účinků. I to je další z výhod krémů určených pro děti.

Nemusí to být však pouze různé krémy, ale i olejíčky, zklidňující mléka nebo řada jiných výrobků, určených pro citlivou dětskou pleť. Zajímavostí je, že je řada maminek nepoužívá pouze pro své dítě, ale i pro sebe. Pokud má totiž dospělý člověk citlivou pokožku, může sice vybírat z krémů, které jsou přímo pro ni, ale je známo, že ty dětské jsou ještě mnohem příznivější. Totéž platí vlastně u všech výrobků, určených dětem. Ty totiž podléhají mnohem náročnějším testům, aby bylo skutečně dosaženo toho, že nemohou v žádném případě nijak ublížit.

Tipy pro nákup tělové kosmetiky pro děti najdete ZDE.

Péče o dětskou pokožku je důležité stejně jako o tu dospělou, takže dbejte na její pravidelné ošetřování, aby byla příjemně vláčná a denně hydratovaná. Jedině tak omezíte vznik různých popraskaných míst nebo míst, kde se objeví ekzém či jiná vyrážka. I to může být znakem velmi vysušené pokožky. Na trhu jsou výrobky pro všechny věkové kategorie, takže je skutečně z čeho vybírat. Dětská kosmetika je většinou hypoalergenní a určena i pro tu nejcitlivější pokožku.

Určitě se s malými dětmi snažíte udržet domácnost v čistotě, ale nepřehánějte to s chemikáliemi a raději volte přírodní čisticí prostředek. Budete mít jistotu, že vaše děti vyrůstají nejen v čistotě, ale i v bezpečí.

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin