I vaše pleť potřebuje vitamíny

To, že každá pokožka potřebuje důkladnou péči je známé věc. Kromě této péče se však neobejde ani bez mnohých vitamínů, které ji nejenom vyživují, ale dodávají ji skvělý a přirozený vzhled. Nejsou to ale pouze vitamíny, ale také celá řada minerálů, antioxidantů nebo stopových prvků. Pojďme se společně podívat na to, co naší pokožce nejvíce prospívá.

Naprostým základem by měl být dostatek vitamínu D. V kůži se část tohoto vitamínu již skrývá, a tělo ho postupně mění v aktivní složku, které je využívána hlavně pro lepší růst a stavbu našich kostí. Proto je důležité ho do našeho těla neustále dodávat. Stejně jako tento vitamín jsou nezbytné i různé antioxidanty. Ty totiž dokážou eliminovat řadu nežádoucích látek a spolu s potem je z těla vyloučit. Jsou velmi aktivní v procesu zpomalování stárnutí pokožky, který bohužel dříve nebo později postihne každou ženu i muže. Těmito prvky však můžeme tento proces významně oddálit. Asi málokdo ví, že za antioxidant je považován také známý vitamín C, který najdeme především v citrusových plodech, nebo v šípku či zelí. S přibývajícím věkem jeho množství v pokožce ubývá a je důležité ho pravidelně doplňovat.

Známou látkou je také beta karoten, který obsahuje vitamíny A a E. I ten významně a pozitivně působí proti stárnutí. Mimo to dokáže účinně bojovat s řadou kožních problémů, jako jsou vyrážky, ekzémy nebo dokonce lupénka. Na beta karoten bychom rozhodně neměli zapomínat v letních měsících, kdy je tak oblíbené opalování. Tato látka totiž ochrání naši pokožku jak před nebezpečným UV zářením, tak urychlí její regeneraci v případě spálení. Přes řadu dalších prvků, kterými je zinek nebo hořčík přejdeme až ke kyselině hyaluronové. Ta tvoří jednotlivé výplně mezi buňkami. Má jednu skvělou vlastnost, kterou je schopnost velmi efektivně vázat vodu. Máme-li suchou pokožku, značí to nedostatek právě této velmi důležité látky v našich buňkách.

 

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin