Jak pečovat o mladou pleť

O tom, že každá pokožka vyžaduje adekvátní péči, není pochyb. Doby, kdy byl k dispozici pouze jeden krém, jsou dávno pryč a každý si tak nyní může zvolit přesně takový, který odpovídá jeho typu a také stáří pleti. Je jasné, že na mladší pokožku bude nutné používat krémy s jiným složením, než na pokožku starší, která vyžaduje naprosto jinou péči. Jedno však mají všechny pokožky společné. Základem její péče by měla být správná hydratace. Ta je však nezbytná právě u mladé pleti, a správná péče v tomto období se pozitivně projeví v pozdějším věku. Dobře hydratované pleť je totiž méně náchylná na vznik vrásek a dalších problémů, které postupem věku řadu žen postihnout.

Kromě hydratace je důležitá i další nezbytná věc, a to je čištění pleti. Tu bychom měli čistit pravidelně a samozřejmě intenzivně. Nejenom že tak odstraníme odumřelé zbytky kůže, ale zároveň odstraníme nečistoty i z jednotlivých pórů. Naše pleť tak bude mnohem lépe dýchat, čímž se výrazně okysličují její buňky, které se tak mohou rychleji regenerovat. I pro čištění existuje celá řada přípravků a peelingů, se kterými bude celý proces velmi snadný a rychlý. S čištěním samozřejmě souvisí i odličování, které bychom taktéž neměli zanedbávat. Vždy dbejte na to, abyste byla odlíčená každý večer.

Třetí důležitou věcí je ochrana pleti, a to především před slunečním zářením. Jestliže máte velmi citlivou pokožku, jsou nezbytností krémy s vysokým ochranným faktorem. Jedině tak se dokážete ochránit nejenom před případným spálením, ale také jste chráněni před nebezpečným UV zářením. Právě přemíra tohoto záření velmi urychluje proces stárnutí. Totéž neplatí pouze o slunečním svitu, ale také o soláriích. Samozřejmě není nutné se celé léto slunci vyhýbat, ale určitě je dobré alespoň dodržovat základní zásady, kterými jsou pobyt na slunci omezit a v žádném případě na něm nepobývat v období poledne, kdy je nejintenzivnější.

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin