Poškozuje vám antiperspirant pokožku?

V současnosti není moc žen, které by dokázali vyjít na ulici před tím, než by použili účinný antiperspirant nebo deodorant proti pocení. Každé žena by měla rozhodně příjemně vonět, a tělesný pot rozhodně není tou vůní, kterou by muži u žen vyhledávali. Co však dělat v případě, že vám váš antiperspirant poškozuje pokožku v oblasti podpaží?

Pokud i vy trpíte podrážděnou pokožkou, může to mít jednu hlavní příčinu. Tou je právě váš antiperspirant, který obsahuje řadu chemických prvků, převážně potom hliník. Ten má sice na vznik potu velmi pozitivní vliv a dokáže ho výrazně eliminovat, ale možným negativem může být právě poškozená pokožka. Zvláště potom, pokud je ta vaše citlivá. V takových případech je tedy naprostá nutnost využívat deodoranty nebo antiperspiranty bez hliníku. I těch je na trhu skutečně celá řada a nemusíte tak mít obavu, že byste si nevybrala. Ve většině případů, je najdete v odděleních bio kosmetiky.

Většina těchto antiperspirantů je velmi intenzivně klinicky testována, aby nezpůsobovala žádné problémy i na té nejcitlivější pokožce. Jedině tak se i vy budete moci ochránit před potem a zároveň nemít strach, že se vám objeví zarudnutí a často svědivá bolest, kterou právě hliník způsobuje. Těchto obtíží se zbavíte nepoužíváním příslušného výrobku. Pokud by se však poškození ani po několika dnech nezmenšovalo, je ideální navštívit vašeho lékaře, který vám napíše doporučení na kožní oddělení, kde vás vyšetří důkladně.

Pokud si při výběru vhodného deodorantu nejste jistá, prohlédněte si jeho složení. Ty s hliníkem nejčastěji obsahují sloučeniny s názvy: Aluminium chloride, Aluminium chlorohydrate nebo Aluminium-zirconium. Těm je tedy lepší se raději vyhnout.

Naopak Bio deodoranty by měli obsahovat pouze přírodní látky, které však dochází eliminovat pocení stejně účinně. Hlavním důvodem proč se nepoužívají standardně je především náročnější a dražší výroba. Právě proto raději dávají výrobci přednost levnější výrobě, s použitím různých hliníkových směsí.

[divider]

Autor: Damiha

Autor příspěvku: admin