Co vlasům škodí při koupání

Jaký bychom měli pocit z léta, kdybychom si nemohli zaplavat v bazénu, v přírodní nádrži nebo v moři? Lidé se rádi koupou a je to pro ně velmi přirozená činnost. Ale pokud chceme mít stále krásné vlasy, měli bychom při koupání vědět, čeho se vyvarovat a jak vlasy po koupání ošetřit. V umělém bazénu je voda na první pohled čistá, průzračná, ale je to jen díky chlóru. Je to ideální chemická látka na ničení nežádoucích mikrobů, ale vlasům ve větší míře škodí. V přírodních nádržích je zase více nečistot a v moři si dejme pozor na sůl.

Chlór nemají rádi lidé s citlivou pokožkou, často u nich vyvolává ekzémy. Podráždění kůže se také může přenést na vlasovou pokožku a způsobit lokální traumata, takže se některé vlasy uvolní. Časté koupání v chlorové vodě tak může vést u někoho k většímu vypadávání vlasů. Chlór také vyběluje, na to by si měli dávat pozor lidé s obarvenými vlasy. A protože chlorovaná voda vysušuje, časté koupání může mít vliv na větší výskyt lupů. A jaká je ochrana? Před vstupem do bazénu si vlasy namočte a pak na ně naneste kondicionér nebo hydratační krém. Po koupání je nutné si vlasy umýt a ošetřit opět kondicionérem.

Nepříjemná na vlasy je i mořská sůl, která vlasy slepuje, zbavuje je lesku a také dráždí pokožku. Nepříznivé účinky mořské vody zesiluje intenzivní ultrafialové záření. Při koupání v moře je vhodné si vlasy svázat do uzlu, sůl do nich tolik nepronikne. Po koupání se určitě osprchujte ve sladké vodě a vlasy si umyjte vhodným šamponem. Pokud nejsou vaše vlasy zvyklé na tolik sluníčka, použijte na vlasy ochranný gel proti ultrafialovému záření.

[divider]

Pokud chcete vědět, jak správně pečovat o svoje vlasy, můžete se podívat na stránky Foliactive, kde Vám poradí, jak mít vlasy krásné, silné a odolné.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář