Jak si vybrat správnou rtěnku a nalíčit se s ní

Jistě mnoho žen řeší tento problém již delší dobu a nedokáží si vybrat tu správnou rtěnku. Také mnohdy nevíme, jak se s ní správně nalíčit. Určitě chceme působit sebevědomě a sexy, ale mnohdy si přijdeme v rtěnce moc výrazné nebo se nám prostě nelíbí její odstín, který jsme si předtím zkoušely na palcové straně ruky. Rtěnky, které jsou obohacené o nejrůznější druhy nových zářivých lesknoucích se pigmentů, s hydratačními a SPF faktory jsou stále na trhu, ale do popředí se dostávají ovšem i rtěnky s matem a výraznými sytými tóny, které si zaslouží doplněk v podobě obtažených úst konturovací tužkou. Můžeme tedy v této oblasti i všelijak experimentovat.

Oranžové a růžové tóny rtěnky pro méně odvážné

Jistě nic nezkazíte s výběrem rtěnky, která bude v korálových a broskvových tónech. Růžové tóny, které jsou podobné fuchsiové a výrazné „pink“ tóny jsou také jistě stále vyhledávané. Jaro opět fandí neonovým barvám, takže je můžete využít i kontrastními rtěnkami. Ovšem platí, že lesk raději nechte doma a do kabelky si dejte mimo jiné jen rtěnku a konturovací tužku. Ústa budou výrazná, ale díky syté a výrazné barvě na sebe nemusí upozorňovat ještě přílišným leskem.

Červená rtěnka pro odvážné ženy

Máte rádi červenou? Bojíte se, že budete působit komicky? Záleží jaký tón rtěnky si zvolíte. Není červená jako červená. Pokud zvolíte podtóny červené, které budou svým laděním spíše jejími jemnými podtóny, máte jistotu, že budete „in“. Rudá červená je volbou pro sebevědomé ženy, které ví, jak na to. Zde si dejte pozor, aby rty nepůsobily klaunským dojmem, příliš je nevyplňujte a nezvětšujte si tvar úst. Jinak samozřejmě platí, že čím světlejší pleť a výraznější barva rtěnky, tím lépe.

Záleží na příležitosti, kam se chystáme

Určitě také záleží, kam se chystáme a podle toho si rty i nalíčíme. Pokud jdeme do práce, je situace jiná než kdybychom šly na večírek. Rty se mohou nalíčit jednak decentně, ale zrovna tak i božsky a svůdně. Jistě se můžeme řídit i novým trendem a pořídit si rtěnky růžové, oranžové, ale klidně i červené. Dbejte na to, abyste nepůsobila příliš překombinovaně, pokud máte výraznou rtěnku, zvolte jen černou řasenku, která krásně zvýrazní Vaše oči. Oční stíny tentokrát můžete klidně vynechat, nebo zvolit jemné, pudrové.

Jak si rtěnku správně nanést

Naše rty nesmí být mastné, takže pokud jste příznivcem nejrůznějších balzámů na rty, je vhodné je před aplikací odstranit. Pro zvýraznění rtěnky použijte konturovací tužku, která nemusí být v úplně stejném tónu Vaší rtěnky. Nanést se dá pomocí vysouvacího aplikátoru, ale i štěteček nám jistě zajistí přesný tah. Podobný odstín dá vyniknout zajímavému kontrastu. Nyní je populární mat, tak si po nanesení rtěnky nemusíte dávat lesk na rty. Rty si klidně dovolte vyplnit celé konturovací tužkou. Její předností je opravdový mat! Poté stačí jen rty obtisknout do papírového kapesníčku a můžete vyrazit do ulic.

Sexy rtěnka pro nové trendy líčení? Čtěte zde.

První díl nového seriálu Fasáda, ve kterém redaktorka Adéla Vedralová, která už delší dobu recenzuje kosmetiku (marieclaire.cz, ikondice.cz a na iglanc.cz), na vlastní kůži zkouší, zda splňuje to, co slibuje. Vyplatí se drahá rtěnka?

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář