Boj s celulitidou – část čtvrtá

Masáže a drenáže

Akupresura a Thajská masáž Akupresura a thajská masáž přináší úlevu, pouze pokud je celulitida doprovázení bolestivostí, samotný problém neřeší. Zcela nevhodné je přikládání baněk s podtlakem tzv. baňkování. S nepříliš příznivým efektem je vstřikování některých látek do podkoží. Ani efekt masážních strojků není patrný. Přínosné je střídavé sprchování postiženích partií studenou a teplou vodou, což podporuje cévní rytmiku a aktivuje lymfatický systém.

Body wrapping

V posledních letech se začala úspěšně používat metoda nazvaná body wrapping. Jedná se o kombinaci aromaterapie a tlakových zábalů. Na pokožku dolních končetin naneseme nejprve speciální krém od kotníků směrem k tříslům a terapeut provede tlakový zábal pomocí speciálních fólií. Pomocí tlakového zábalu se ovlivňují lymfatické cévy a zrychluje se vylučování odpadních látek. Pomocí body wrappingu můžeme zmenšit naši konfekční velikost až o dvě konfekční čísla.

Manuální lymfo drenáž provádí terapeut většinou na suchou pokožku, dochází tak k většímu tření a účinek se prohlubuje. Dochází ke změně tlaku na kapilární stěnu a zlepšení vyměny látek mezi krví a tkáněmi. Probíhá obvykle v těchto fázích:

[divider]

Zde můžete najít přípravky proti celulitidě a zmírnit tak její následky:
Chcete vědět jak se zbavit celulitidy? My Vám pomůžeme!
Intenzivné tělové mléko proti celulitidě ZDE!

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář