Chcete pomoci růstu vlasů? Použijte kofeinový šampon

Kdo by nechtěl mít pořád stejně husté vlasy? Bohatá kštice u žen je známkou zdraví a krásy, a vždy přitahuje pozornost mužů. Ale někdy se stává, že vlasy začnou vypadávat ve větší míře. Obnova vlasů je přirozená, tomu nelze zabránit. Ale někdy se vypadávání vlasů urychlí. Příčin může být více. Nejčastější je náhlý stres, který trvá déle, než organismus unese a promítne se do rychlejšího vypadávání vlasů. Na vlasy má vliv i nemoc a záleží také na genetických dispozicích. Prostředků na vylepšení vlasové pokrývky je více a s různými účinky. Nedávný objev však může přinést radikální změnu v péči o vlasy.

Je známo, že na vývoj a růst vlasů má významný vliv mužský hormon testosteron. Mají ho nejen muži, ale v menší míře i ženy. Ovlivňuje jejich sexuální život. Testosteron však zkracuje život vlasovým kořínkům, takže vlasy se obměňují rychleji. Němečtí vědci však zjistili, že kofein, který je obsažen v kávě a dalších rostlinných produktech, omezuje působení testosteronu. A nápad, jak tento vztah využít v péči o vlasy, byl na světě. Výrobci kosmetiky objevu využili a začínají prodávat kofeinové šampony.

 

Pokud se vám zdá, že vám začaly více vypadávat vlasy, vyzkoušejte kofeinovou kúru. Nemusíte pít 15 šálků kávy denně, to růst vlasů nijak neovlivní. Kofein se k vlasovým váčkům totiž nedostane. Ale účinný je kofeinový šampon nebo kofeinové tinktury.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář