Záděry nepříjemně bolí. Předcházejte jim

Přestože o své ruce pravidelně pečujete, čas od času se objeví nepříjemná věc – záděra. Jde o prasklinu kůže v okolí nehtového lůžka. Velmi rychle se pak do poraněné kůže dostane infekce, místo se zanítí a nepříjemně bolí. Záděry se tvoří na vysušené kůži, která může mít obvykle genetický původ. Kůži vysušuje také časté máčení rukou ve vodě, styk s chemikáliemi nebo práce s papírem. Suchou pokožkou trpí často lidé, kteří pracují v kanceláři. Papír rychle vstřebává přirozený tuk z kůže.

 

A jak se nepříjemných záděr zbavit? Máme dát na rady typu potírat pomerančovou kůrou nebo pravidelně kůžičku zatlačovat? Raději ne. Pokud už se záděra v okolí nehtu vytvoří, přerostlou kůži odstřihněte a narušené místo ošetřete antiseptickým krémem.

 

Ale nejdůležitější je prevence. Suché ruce pravidelně ošetřujte mastným krémem, nemáčejte je dlouho ve vodě. Vždy po umytí je natřete opět krémem. A při domácích pracích používejte gumové rukavice. Ruce jsou vaší vizitkou, udržujte je proto krásné a zdravé. Rychle rostoucí kůžičku odstřihujte a místo vždy ošetřete. Buďte si jisté, že záděry budete mít jen zřídkakdy.

Autor příspěvku: admin

Napsat komentář